Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Zillah, Totte och moppe på nationaldagen

/
  • Gunnar Eriksson har många fina bilar att visa upp. Här poserar han i en BMW Isetta från 1959, ett fordon som klassas som motorcykel.

Ett gäng grabbar, av äldre modell, från Hedeviken förgyllde nationaldagsfirandet i Hede. 17 entusiaster hoppade upp på sina veteranmoppar, åkte en mil till grannbyn och bjöd på cruising.

Annons

Omkring 250 inlösta besökte nationaldagsfirandet på Parken i Hede. Huvudnumret för alla barn var talangvinnaren Zillah & Totte och de gjorde inga barn missnöjda. En show på knappa timmen med mycket musik trollband de yngsta som satt framför scenen.

– Snällt att hon skrev autograf till alla, tyckte ett litet barn som var oroligt efter att ha hamnat lite långt bak i kön. Men en halvtimme senare var autografen på plats på den nyinköpta Tottedockan.

En rad aktiviteter fanns att roa sig med under dagen och för de som var lite äldre bjöds det på en nostalgitripp då Hedevikens moppefrälsta grabbar passade på att vädra sina älsklingar. Allra värst var mopedkungen Åke Eriksson som hade tre mopeder med i karavanen.

– Jag har en till men den blev kvar i garaget för jag fick den inte att gå så bra, förklarar Åke som även hittat två förare från Varberg vilka deltog i cruisingen.

Under dagen passade även några på att ta fram sina veteranbilar ur garagen. Värst här var Gunnar Eriksson som stod för drygt hälften av bilantalet som radades upp.

– Det blev några vändor innan jag fått alla på plats, säger Gunnar.

Parkbesökarna var överlag väldigt nöjda med nationaldagen. Det enda tråkiga var att det inte kändes som sommar, men det kan ju inte arrangörerna råda över.

Stefan Persson

Mer läsning

Annons