Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

INSÄNDARE: Är det verkligen nödvändigt att visa matchen på storbilds-tv för 300 000?

Annons

Det verkar som det råder ekonomisk högkonjunktur inom Östersunds kommun när det gäller beslut om att lägga pengar på saker som kan skapa rubriker, exempelvis 300 000 kronor till storbilds-tv på torget när Arsenalmatchen sänds på tv. Är det verkligen nödvändigt en kall februarikväll?

Arsenal kommer till Östersund och möter ÖFK 15 februari.

Det är även märkligt att ett travarrangemang har blivit en kommunal angelägenhet genom ett bidrag på 600 000. Som skattebetalare undrar man om det är till representation, eller vad? Trav är väl fortfarande en spelverksamhet med pengar som insats!

Men när det gäller andra viktiga saker inom kommunen som skola, barnomsorg och äldrevård, då är det sparbeting som är lösningen på problemen. Inte minst märks det om man bor någon mil utanför stadskärnan – det har de som bor i Lit fått erfara när kultur- och fritidsnämnden skulle genomföra sitt sparbeting och slalombacken skulle läggas ned!

Man behöver inte bo alltför långt bort från stadskärnan för att märka skillnad mellan stad och land. Det räcker med att bo i Torvalla för att det ska märkas att spårpersonalen har fått order på besparingar. Det gäller anslutningsspåret till Ängsmon–Ope, där spåret avslutas med en slinga på 400 meter.

Många förskolor och Ängsmoskolan hade sin skidlekplats runt den ängen, med dubbla spår där det var full aktivitet vintertid under 25 års tid! Men inte nu längre. Nu har den korta slingan drabbats av sparbeting för att spara fem minuters jobb.

Det är småsnålt när barn ska drabbas av tokiga beslut i en del av kommunen där barntätheten är som störst! Och Östersund som marknadsför sig som vinterstaden. Det gäller tydligen bara runt skidstadion och dess närhet, betalspåren som det satsas fullt ut på och arrangemang som ger rubriker i media!

Rebellen

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons