Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

INSÄNDARE: Bara Åre som gällde för SVT och TV4 när det stormade

Annons

Angående bevakningen i Jämtland av stormen Cora på SVT och TV4: Är vägen mellan Östersund och Åre och Åre som ort det enda som anses vara viktigt i bevakningssyfte när det gäller Jämtlands län?

Är skidturisterna så viktiga att länsborna får stå i skuggan av nyhetsinformationen?

Att vägar är igensnöade i stora delar av norra och västra Jämtland, och att byborna är fast i sina hem utan att kunna ta sig ifrån sina hem om sjukdomen skulle komma, är det inte en viktigare information än att turisterna inte kunde komma ifrån sin ledighet?

Man visste ju att stormen skulle komma, så varför åkte man inte hem dagen innan? Och att få veta att turisterna sitter inne på ett hotell och väntar – jaha, och?

Det jag reagerar över är att nyheterna i SVT och TV4 inte tar upp Jämtlands starka befolkning som bor i alla byar. Tågen gick inte, men hur var det med bussarna i resten av länet? Kunde man ta sig från Stora Blåsjön ner till resten av Sverige den dagen?

Var det nödvändigt för reportrarna att åka till Åre? De hade varit lika bra att de suttit inne i någon studio och rapporterat läget. SVT och TV4  Jämtland är mycket mera än Åre.

Eric A Klosterdal

Stormen Cora lindrigare än befarat: "Glesbygdsbor bättre rustade än stadsbor" (8 januari)

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons