Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

INSÄNDARE: Centern: Stoppa avvecklingen av Litsbacken

Annons

Vi i Centerpartiet har hela tiden lagt fram förslag om att rusta upp och köra slalombacken i Lit. Det startades en projektering från förvaltningen där man skulle se över möjligheten till att kunna ta vatten från Indalsälven för att producera konstsnö. Resultatet har aldrig hunnit redovisats i kultur- och fritidsnämnden därför att majoriteten valt att lägga ner både projektering och slalombacke.

På senaste kultur- och fritidsnämndsmöte valde jag som vice ordförande att lägga ett initiativärende om att drifta samt hålla backen i gång under 2017 och våren 2018, eftersom det nu finns företagare som vill ta över backen. För att de ska få den möjligheten tyckte jag att de borde få den tiden att lägga fram en affärsplan. Majoriteten valde då att rösta ner förslaget med argumentet att de pengarna har vi inte.

Det är ett svek mot de boende i Lit och närliggande orter. Det är inte bra för familjer och ungdomar och deras möjlighet till spontanidrott, att en backe som redan finns inte rustas upp bara för att den inte ligger i centralorten Östersund.

Dråpslaget kom när man inför nästa sammanträde 6 december tagit fram ett förslag om att starta rivningen av liftsystemet och backen omedelbart, och dessutom lagt in en halv miljon i budgeten för det, pengar som på förra sammanträdet inte fanns.

Centerpartiet vill att man ska ha samma möjlighet oavsett var man bor i kommunen. Gör om gör rätt, är det enda rätta i den här frågan.

Pelle Lundgren (C) vice ordförande kultur och fritidsnämnden

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons