Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

INSÄNDARE: Det pågår ett avslagskrig mot alkoholansökningar i Östersund

Annons

En krögare i Östersund sökte alkoholtillstånd till den servering som drivs i caféet i Björkbackaparken. En rätt okontroversiellt ärende. Alla remissinstanser sa ja. Tjänstemännen sa ja.

Men så kom det upp för beslut i nämnden. Där sitter den S-märkte ordföranden Björn Sandal. Han ville avslå ansökan och fann ett skäl: Barnperspektivet! Det ligger ju en lekpark bredvid.

Café Björkbacka nekas alkoholtillstånd – anses olämpligt ur ett barnperspektiv (24 april)

Björns egna hopkok blev att barnföräldrar lämnar sina barn i lekparken, blir alkoholberoende på caféet och sedan blir det problem hemma för barnen. Perfekt - ansökan avslås!

Att föräldrar kan åka på Systembolaget och köpa öl, vin och sprit torde vara ett mycket större problem i praktiken, men enligt Björn är det tydligen på caféer i parker sommartid som alkoholproblematiken uppstår. Den undersökningen som påvisar det sambandet skulle jag verkligen vilja ta del av. 

DEBATT: Alkohol hör inte hemma i Björkbackaparken (2 maj)

Varför driver Björn ett eget avslagskrig mot alkoholansökningar? Svaret är enkelt: Björn är en aktiv nykterist och låter uppenbarligen sin egen agenda vara vägledande.

Att vara objektiv, se till kommunen, medborgarna och de egna väljarna är inget Björn gör som ordförande. Han är ordentligt subjektiv i beslutsfattandet. Ska en sådan person vara ordförande i en nämnd? 

Så varför har S placerat Björn som ordförande i en nämnd när han inte bara kan utan faktiskt i praktiken driver egna frågor? Visserligen driver S generellt en politik som aktivt stoppar, fördröjer och motarbetar stadens och kommunens utveckling, men nu börjar det blir lite väl tydligt.

Det står helt klart att mycket i Östersunds Rådhus skulle må bra av en ordentlig rotation.

Per Edström, Östersund

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons