Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

INSÄNDARE: Lär av Åres äldreboenden

Annons

Jag läste att Östersunds kommun hamnar näst sist av kommunerna i länet när det gäller hur nöjda de som bor på särskilt boende är med omvårdnaden – 76 procent är nöjda eller mycket nöjda. Det blev ingen överraskning för mig som har huvudmän boende på olika äldreboenden. Åre kommun ligger i topp med 94–96 procent.

I Östersunds kommun har det införts att personalen ska gå mellan olika avdelningar (en försämring). Jag möts av nya ansikten varje gång jag besöker huvudmännen. Vissa boenden har personal som inte förstår svenska. Detta är förödande för äldre som har diagnosen demens.

Flera synpunkter har inlämnats till vård- och omsorgsförvaltningen, men dessvärre har det inte blivit bättre för de boende (har inget förtroende för den som tar emot klagomålshantering), därav denna insändare.

Vad tänker Östersunds kommun göra för att uppnå siffror i närheten av Åre kommun? Gör studiebesök i Åre kommun för att se hur de jobbar på äldreboenden.

Till anhöriga och gode män som ska föra huvudmännens talan: Dra er inte för att ta upp synpunkter med chef och skicka in klagomålshanteringar.

Kommer det att bli någon ändring?

God man som klagar

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons