Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

INSÄNDARE: Mer idrott i skolan!

Annons

Vi är en klass som gillar idrott och skulle vilja ha mer av det i skolan. Vi tycker att det är kul med idrott och känner dessutom att det gör oss piggare under skoldagen. När vi har idrott får vi träna på samarbete och det gör också att vi får bättre sammanhållning. 

Enligt en artikel på SVT Nyheter är Sverige ett av de länder som har minst skolidrott i hela Europa. Dessutom säger Centrum för idrottsforskning att svenska barn rör sig för lite. Det tycker inte vi är bra.

Studier visar också att om man rör sig mycket håller man sig frisk och därav kan vara på skolan istället för att ligga hemma och vara sjuk. Man mår dessutom bättre psykiskt. Vi tror att det kan leda till mindre problem med mobbning. Då vill förhoppningsvis fler elever komma till skolan. Kortfattat får man alltså bättre närvaro. 

Vissa tycker att ett problem med mer idrott i skolan är att det inte finns tid i schemat. Men om det blir effektivare jobb på lektionerna gör det inget om man tar bort några minuter från de andra ämnena. Minne, inlärning, koncentration och problemlösning förbättras om tränar fysiskt innan.

Vill vi svenskar vara det land som har minst idrott? Vi vill inte vara sämre än Norge i framtida OS, så vi måste göra något åt saken. Ett första steg är att öka våra idrottstimmar så vi har lika mycket idrott som resten av Europa.

 7C Nyheden (sjuzzz)

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons