Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

INSÄNDARE: SD säger ja till gratis broddar

Annons

De äldres livskvalitet i Härjedalen har debatterats i flera insändare. Kommunen försämrar systematiskt livet för pensionärerna. Vem minns inte slopandet av subventionerna till fotvården?

Men pensionärerna är den grupp som under hela sitt liv arbetat, betalat skatt och byggt upp vårt samhälle. Kvinnor som varit hemma och skött om hem och barn får i dag ofta leva som fattigpensionärer, och till skillnad från de nyanlända får de sällan den massmediala uppmärksamhet de är värda.

Nu lär matsalarna för pensionärerna försvinna på äldreboenden, och i stället ska de sitta på sina rum med en matlåda. Då mister de gemenskapen i matsalen med andra pensionärer.

Till råga på allt har frågan tagits upp om de gamla ens ska få en frukt till efterrätt. Men en del politiker hade en dyrbar fest på Storhogna. Tack och lov att jag som SD:are inte blev inbjuden.

Ett medborgarförslag om broddar till de gamla kommer att avslås, men SD kommer dock att yrka bifall.

Vad är förresten vårdkostnaderna för en pensionär som ramlar och skadar sig? Förhoppningsvis resonerar man inte så cyniskt att lite svinn får man räkna med om budgeten ska gå ihop...

Vi sverigedemokrater motsätter oss de successiva försämringar som nu sker för våra pensionärer.

Ingegärd Fjällgärde (SD)

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons