Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

INSÄNDARE: Svar till Edvinsson (S): Utpeka inte dem med annan uppfattning som inskränkta

Artikel 5 av 6
Förbifart Brunflo
Visa alla artiklar

Annons

(I detta inlägg finns ett svar i direkt anslutning från Anders Edvinsson, samt en replik från Eric Petersson.)

Hej Anders!

Jättebra att du tydliggör din personliga åsikt om förbifart Brunflo. Nu vet alla Brunflobor var du står. Du har inte heller skrivit "vi socialdemokrater" som du brukar göra, det tycker jag också är bra.

Debatt: Edvinsson (S): Tillsammans kan vi utveckla Brunflo (5 november)

Däremot gillar jag inte att du utpekar företagare och andra medborgare som inskränkta för att de har en annan uppfattning än dig.

Du upplever Brunflo som boende, jobbar i stan och ser inte så mycket av vardagen i byn. Det du upplever som propp ser många som E14-E45:s största tillgång för den trafik som passerar.

Vad besöksnäringen och vardagstrafiken behöver är möjligheter till service. Det är lätt att glömma om man bor på platsen. Vi som dagligen ser till att vardagen fungerar för många människor med olika behov, ser också detta som en möjlighet att utveckla våra företag och tjänster.

Eric Petersson driver Gulfmacken i Brunflo.

På mötet 6 november gjorde Trafikverket klart för alla att det görs ingenting åt nuvarande genomfart förrän man släppt på trafik på den tänkta nya vägen.

Förbifart Brunflo fick klartecken av politikerna – byggstart tidigast 2021 (7 november)

Att utveckla en by genom att ta bort genomfarten har knappast någon lyckats med förut. Ska vi bo och verka i Norrlands inland måste vi hjälpas åt och vara rädda om det som finns.

Då kanske man får ta att det tar två minuter till på sträckan, i stället för att lägga en halv miljard på alla tunnlar, överfarter, trafikplatser och avfarter som Trafikverket vill ha till en ny väg, som skulle riva ett stort sår genom de vackra och unika områdena ovanför Brunflo.

Eric Petersson, Gulf Brunflo

------------------------

Svar direkt från Anders Edvinsson:

Hej Eric! Det kan inte vara en nyhet vilken uppfattning jag har i den här frågan. Det har jag och Socialdemokraterna varit tydliga med i flera år. Jag har, som du vet, inte kallat någon inskränkt. Om du vill tolka det så är det upp till dig. Det jag säger är att vi har olika bevekelsegrunder för våra ståndpunkter och därmed olika ansvar, vilket är helt naturligt i alla frågor.

Precis som du skriver måste vi hjälpas åt att ta tillvara det som finns och utveckla det. Och det tror jag är lättare utan 11 000 fordon genom byn per dygn. 

För övrigt all repsekt till dig som alltid har en god ton i debatten.

Anders Edvinsson (S)

--------------------------

Svar direkt från Eric Petersson:

Hej igen Anders!

Varken jag eller Brunflobor i allmänhet tycker att du varit speciellt tydlig med din åsikt om förbifarten tidigare, men nu vet ju alla vad du vill så vi kan lämna det.

När du skriver att du "har ett mer övergripande ansvar i kommunen än att enbart se till Brunflos intressen" och att "enskilda medborgare och företagare behöver inte tänka så" kan jag inte tolka det på annat sätt än att vi skulle vara inskränkta.

De 11 000 fordon som du från stan hör dundra igenom Brunflo är enligt Trafikverkets senaste mätning 10 000, som jag hör och ser passerar i lugnt tempo varje dag. Innan Vallsundsbron öppnades mätte man också till 10 000 fordon. Någon månad efter öppningen hade antalet sjunkit till 9 000, och sedan dess har det sakta ökat till nuvarande siffra.

Att inte Brunflo ökar antalet innevånare beror också delvis på osäkerheten kring vägen. Företagen törs inte satsa (OK/Q8) utan väljer andra lösningar och många vill inte flytta till en ort som riskerar att hamna i skuggan.

Vägfrågan splittrar byn. Tyvärr splittrar den också våra möjligheter att samarbeta för ett bättre Brunflo. Tack själv för att du alltid uppträtt korrekt mot mig och att vi alltid kan tala med varann!

Eric Petersson, Gulf Brunflo

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel
Alla artiklar i
Förbifart Brunflo
Annons