Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

INSÄNDARE: Tack ÖFK och Falkarna för all kärlek!

Annons
ÖFK-supportrar på Emirates Stadium i London vid returmötet mot Arsenal 22 februari 2018.

Förr i tiden var jag ur-IFK:are i själen och hade noll kärlek för ÖFK när klubben bildades 1996. Jag var emot detta, ska ni veta. Förutom IFK Östersund var Djurgårdens IF laget i mitt hjärta.

Men så började jag gå på matcher på riktigt och tittade på ÖFK på Jämtkraft Arena när de var i Superettan. Jag såg de flesta bortamatcherna på plattburken hemma på Cmore. Jag gillade verkligen det jag fick uppleva. ÖFK spelade en attraktiv fotboll som jag verkligen fick en positiv känsla av.

Tusan i mig, det var gåshud i själen på en! Så osvenskt, så grymt att få se Lilla FC Barcelona. Östersunds FK fick mitt hjärta.

Och när ÖFK gick upp till allsvenskan var det hur stort som helst. Vilken glädje bland oss som hejade på ÖFK! Och i vårt kära län, republiken Jamtland.

Nu var vi i finrummet och ÖFK körde sitt race med noll respekt för våra motståndare. ”Vad är detta?”, undrade övriga Fotbollssverige!

När vi vann Svenska Cupen 2017 fick jag total glädjefnatt – vilka varma och galna känslor jag hade efter den matchen!

Vet inte vad som hände med mig när jag gick fram till Aftonbladets sportreporter, total galen kärlek, kärlek i Norrland!

Dagen efter hade jag sådan ångest – vad hade jag ställt till med? Men folk som jag inte kände skrek ”kärlek broder, kärlek” och körde tummen upp, och en del kom fram och kramade mig – folk som jag inte kände.

Supporterklacken undrade vilken galen jämte är detta?! ”Haha, han ska tillhöra oss i supporterklacken Falkarna ”, och efter ett tag så gick jag med.

Vilka underbara supportrar. Och vilka fina människor man har lärt känna, som för mig har blivit nya fina vänner i livet. Det kan man kalla för grym kärlek.

ÖFK trädde in i Europa League och kärlekssagan kan ni. Det största jag har fått uppleva i mitt galna fotbollshjärta var bortamötet i London, och vi vann på Emirates Stadium mot Arsenal.

Stor var även den grymma och galna kärleksfulla gemenskapen innan matchen, oss supportrar emellan. Vi ägde London.

Tack!

Kramgoa hälsningar Lars-Göran Israelsson (Kärlek i Norrland ❤)

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons