Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

5 frågor till ...

/

... Håkan Larsson, 59, som dragit igång sin kampanj inför valet till Europaparlamentet.

Annons

– Oberoende vad man tycker om EU är det fel att lämna walk over. För de beslut som fattas på unionsnivå har stor påverkan på oss alla i vardagslivet. Och då är det viktigt att kunna påverka dessa beslut. Det gäller att ta chansen på valdagen.

– Jag tycker att det nära samarbetet mellan länderna ska koncentreras på frågor som miljö, handel och att bekämpa internationell brottslighet. Men EU ska inte lägga sig i frågor som bättre sköts nationellt och regionalt. Exempelvis jakt och viltvård ska inte styras från Bryssel. Nu tas beslut långt ifrån verkligheten.

– Från 1 maj och fram till valdagen blir det intensivt. Jag kommer att resa runt i stora delar av landet. Jag har en kampanjsajt som ska uppdateras dagligen och jag har också börjat att twittra.

– Vår målsättning är att få tre mandat. Och jag tror att mina möjligheter att bli uppkryssad och vara en av de tre är goda. Det är en tuff utmaning. Men EU–valet är annorlunda. Här är personfrågorna mycket viktiga och jag känner ett stort stöd i framför allt norra Sverige.

– Det är väldigt utmanande. Jag anser att de svenska parlamentarikerna ska ha samma lön som riksdagsledamöterna. Medlemsländerna bör också själva betala sina företrädare.

Mer läsning

Annons