Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Applåder för det nya hotellet i Storåbränna

För drygt tre år sedan började Berne och Annica Brenje leka med tanken att bygga ett hotell vid vägs ände i Storåbränna. Tanken omsattes snabbt till handlingskraft, och i lördags var det dags för högtidlig invigning av BRC Spahotell.

Annons

Krokoms kommunalråd Maria Söderberg klippte till i Storåbränna när hon invigde BRC Spahotell.

Visserligen har Big River Camp, på gränsen mellan Strömsunds och Krokoms kommun, tagit emot hotellgäster sedan ett år tillbaka, men det är först nu som hotellet står färdigt i sin fulla prakt. De sista snickeritimmarna på själva spa-anläggningen gjordes strax innan jul, och därmed var det befogat med en rejäl invigningsfest.

– Vi hann knappt annonsera riktigt, men det kom mycket folk ändå. Det var riktigt roligt, säger en trött med glad Berne Brenje.

Den som formellt klippte bandet var Krokoms kommunalråd Maria Söderberg (S), som sade sig vara starkt imponerad av hotellbygget. Anläggningen i Storåbränna spelar inte minst en viktig roll för det lokala arbetslivet, eftersom det genererar sju årsanställningar och dessutom några timanställningar.

Hur har ni haft det med bokningar så här långt?

– Det snurrar på riktigt bra. Vi hade bra med bokningar redan inför vintern, och det ser inte sämre ut framöver. Tack vare konferenser och utbildningar så lyckas vi även fylla veckorna, berättar Berne Brenje.

Budgeten för själva hotellbygget låg på drygt 12 miljoner – lyckades ni hålla den?

– Nja, det har dragit iväg några miljoner, men det är helt och hållet självvalt. I takt med att vi fått in pengar från gäster så har vi kunnat satsa ännu mer på interiör och inredning, det vill säga sådant som ska hålla länge. Det har blivit mycket fler arbetstimmar för mig själv också, men det har det varit värt.

Det är kanske läge för dig och Annica att själva ta semester nu. Det ska tydligen finnas ett anständigt hotell i närheten?

– Jo, ha ha. Just nu har det varit väldigt mycket att göra, men när allt börjar snurra mer av sig själv så hoppas vi kunna ta lite semester.

Läs mer om Storåbränna:

Annica och Berne bygger nytt hotell i Storåbränna

I Storåbränna surrar det året runt

Efter flera års hårt arbete kunde Berne Brenje (i grå jacka) äntligen inviga sitt hotell i Storåbränna.

Mer läsning

Annons