Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Folkfesten vid folkracebanan

/
  • GRILLPAUS. Jens Norrlund, Jämtlands MK, och hans supporterteam precis haft paus med lite grillning. Från vänster syns Emilia Yngström, Erik Englund, Mia Lönn, Jens Norrlund, Jonas Englund, Daniella Gavelin, Sandra Silvander, Kristina Karlsson samt närmast kameran Albin Englund. Supportergänget runt Jens Norrlund hänger med på tävlingarna så ofta som de har tid och möjlighet. ”Vi har en grill och en supporterklubb. Nu väntar vi bara på lite framgångar också”, säger Jonas Englund och skrattar.
  • ALLA HJÄLPER ALLA. Stämningen är familjär, åtminstone vid sidan av banan, under en folkracetävling. Är det någon som har problem så ställer man upp med det man kan. Här ger Bosse Hemmingsson, till höger, en hjälpande hand till Glenn Ylander som håller på att fixa växelspaken som krånglade i sonen Christoffers bil. ”Det brukar vara rätt mycket pyssel med småskavanker. Nu är det en sprint som har lossnat i växelspaksstället så jag får inte i växlarna som jag ska och absolut inte backen”, säger Christoffer Ylander, Hammerdalskillen som tävlar för Föllinge MK och trots problemen tog en slutlig andraplats på hemmabanan.
  • ÄGARBYTE. Traditionsenligt får man lägga in anbud på bilarna som är med i folkrace, så det blir en del ägarbyten efter varje tävling. Man får bjuda på en bil per person och priset är satt till 6 500 kronor. Är det fler intressenter på en och samma bil så lottas det vem som får köpa den. Ett sätt att byta eventuella bilfördelar mellan deltagarna, åtminstone till nästa tävling. Här kö till anbudskiosken i Föllinge.
  • MÅNGA VILLE SE BUCKLAN. Bosse Hemmingsson, Offerdals MK, rullade i B-finalen och knycklade till sin Toyota lite extra. Det lockade många till att kolla lite närmare på bucklorna efteråt. Hade nog varit roligare om det var en segerbuckla som de kom för att se …
  • FOLKFEST. Arrangerande Föllinge MK räknade in runt 200 åskådare vid lördagens Sponsorcuppremiär, en salig blandning av både unga och gamla och tjejer och killar. Här vid finalkörningarna kompletterades publikhyllan också med en del förare som inte hade nått ända fram den här gången.
  • TÄVLINGSLEDARDEBUT. Lars Sundberg flaggar av Joakim Jonsson, Nos MK, för målgång, medan tävlingsledaren Marita Grenholm, till höger, håller ett vakande öga över det mesta som händer på banan. Det var första gången för Marita i den rollen. ”Jag körde själv förut, men skadade mig och fick sluta. Men i fjol gick jag kurs för att bli tävlingsledare i stället, så nu kan jag vara med på det viset. Det är många i släkten som håller på, så man är ute på tävlingar ändå”, säger Marita Grenholm.
  • SKADEFRITT. Eva Simonsson är kassör i Vintergatan, en ekonomisk förening som samlat ett antal ambulanssjukvårdare och -sjuksköterskor från länet som ställer upp och jobbar med den sjukvård som behövs vid motor- och andra idrottstävlingar. I lördags var de två på plats i Föllinge, ambulanssjukvårdaren Yngve Persson och ambulanssjuksköterskan Eva Simonsson, som lugnt kunde stå och följa de sista kvalheaten:
  • GEMENSKAP. När det inte är körning så samlas många på parkeringen för att snacka och fixa. Här ett gäng från Offerdals MK med från vänster Örjan Tengerström, Emil Nellis inne i bilen, Petra Jonsson, Billy Jonsson som kör bli 84, Robin Bengtsson och vid Jennifer Gawek Arnabos bil står sedan systrarna Jonnalie och Sanna samt mamma Kathe Gawek Arnabo.

Livet vid sidan av folkracebanan är i mångt och mycket en folk- och familjefest. Häng med ÖP på lördagens premiärtävling i Sponsorcupen på Föllinge motorstadion.

Annons

Mer läsning

Annons