Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nytt boende bäddar för butik i Trångsviken?

Det är långt mellan åren, men nu ljuder hammarslagen i Trångsviken igen. Maskinerna är redan på plats för att göra markarbetet till det nya boendet för ensamkommande flyktingbarn.

Annons

Det är Krokoms kommun som har beslutat att bygga ett modulhus, där 16 barn i åldrarna 13–18 år kommer att bo. Det kommer även att anställas tolv vägledare till det nya boendet, som kommer att stå färdigt tidigast i mars. Modulhuset kommer att byggas i övre delen av samhället, där det sedan tidigare har funnits 25–30 villatomter till försäljning.

Frågan är om tillskottet av nya invånare kommer öka möjligheterna att driva livsmedelsbutik i Trångsviken igen? Den gamla ICA-butiken stängde portarna i höstas efter att verksamheten gått i konkurs.

Eva Rosengren i Trångsvikens byalag vill inte kommentera planerna närmare, men avslöjar att det förs diskussioner kring affärens framtid,

– Det har åtminstone bildats en ekonomisk förening som ska sköta frågan kring butiken, mer än så kan jag inte berätta i dagsläget. Du får återkomma om några veckor, hälsar Eva Rosengren.

Redan i november växte Trångsviken med 40 invånare, då asylsökanden flyttade in i ett tillfälligt boende i tomma kontorslokaler. Tanken är att dessa människor så småningom ska flytta till något mer varaktigt.

Läs mer:

Matbutiken i Trångsviken har gått i konkurs

Trångsviken ökar med 40 invånare

Återvinningsstationen i Trångsviken flyttar

Mer läsning

Annons