Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Seriekrock utanför Krokom – två till sjukhus

Sex personbilar var under fredagsförmiddagen inblandade i en serie trafikolyckor mellan Krokom och Dvärsätt. Två personer fördes med ambulans till sjukhus och framkomligheten på E14 mellan Dvärsätt och Krokom har under dagen varit begränsad.

Annons

Larmet inkom till SOS vid 10.16 på fredagen. I direkt anslutning till olyckan rapporterade Trafikverket att E14 från Sandnäset till Trafikplats Hägra i båda riktningarna påverkades efter olyckan. Sedan 11.30 är filen i västgående riktning, mot Åre, öppen igen.

Från och med klockan 13.00 på fredagen är trafiken helt påsläppt igen, uppger polisen.

Enligt en bulletin från akutmottagningen i Östersund är det en person med lindriga skador, som efter omständigheterna mår bra.

Se uppdateringar nedan för vidare information.

Läs även: Inför jultrafiken – här är de farligaste vägarna i Jämtland

Del av olycksplatsen. Sträckan mellan Dvärsätt och Sjöstaden i södergående riktning är den som berörs.

Uppdatering 10.40:

Räddningstjänst ifrån Krokom och Östersund är på plats.

– Det handlar om antingen sex eller fyra bilar som kört in i varann bakifrån. Det kan vara sju personer som är drabbade, men det är ännu oklart hur pass omfattande det är. Vi avvaktar fler rapporter därifrån, säger Sven-Erik Svensson på Räddningstjänsten.

Räddningstjänsten sanerar vägbanan.

Uppdatering 10.45:

Från och med avfarten till Dvärsätt från Sandnäset har man börjat dirigera om trafiken genom Dvärsätt i stället för E14.

Läs mer: Jämtlandspolisen stoppade 48 fortkörare – vädjar till alla i jultrafiken att lätta på gasen

Uppdatering 10.55:

– Olyckan är utspridd på ungefär 200 meter. Vägen är avspärrad i båda riktningar på raksträckan mellan Sandnäset och Krokom, säger ÖP:s reporter Linda Hedenljung som är på platsen.

I nuläget ska de finnas fyra ambulanser på platsen. Skadeläget är fortfarande oklart.

Räddningstjänst och ambulans på plats.

Uppdatering 11:05:

Räddningstjänstens inre befäl Sven-Erik Svensson bekräftar att det rör sig om sex bilar som är inblandade.

– Vi har hjälpt en person ur en bil. Vi kommer vara kvar på platsen i åtminstone 30-40 minuter framåt, säger Sven-Erik Svensson.

– Det är en person som varit fastklämd och som nu är förd till sjukhus. Men vi vet inte exakt hur många som behövt ambulanstransport. Just nu håller man på att rensa körfältet, säger ÖP:s reporter Linda Hedenljung.

Uppdatering 11.20:

ÖP:s reporter på plats, Linda Hedenljung, har varit i kontakt med insatsledare från Räddningstjänsten.

– Man uppfattar att det är tre separata olyckor som inträffat. Solen står väldigt lågt, och man har missat att bromsa in för att man helt enkelt inte sett bilen framför. Nu väntar man på bärgning och det kan ta allt mellan en halvtimme till två timmar enligt räddningstjänsten, säger Linda Hedenljung.

E14 mot Åre är öppen för trafik igen.

Uppdatering 12.00:

Polisen uppger vid lunchtid på deras hemsida att två personer är förda med ambulans till Östersunds sjukhus. Tre personer har också behövt uppsöka hälsocentral i samband med olyckan. Polisen uppger även att vägen som går i södergående riktning fortfarande är avstängd. Bilar som ska färdas mot Östersund leds om via Dvärsätt.

Fem bilar behöver bärgningsbil och en bil har kunnat köra från platsen.

Uppdatering 13.45:

Enligt en bulletin från Östersunds sjukhus är det en person som fått lindriga skador i samband med händelsen, men mår efter omständigheterna bra.

Efter klockan 13.00 på fredagen ska trafiken vara helt påsläppt, i båda riktningar, enligt polisen.

* Från Trafikverket beräknar man att trafiken kommer påverkas fram till 13.00 på fredagen. Tidigare var prognosen 11.30.

Mer läsning

Annons