Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tågolycka i Nälden – ett barn har avlidit

På måndags­eftermiddagen blev ett barn påkört av ett tåg i Nälden. Enligt akutmottagningen vid Öster­sunds sjukhus gick barnets liv inte att rädda.

Annons

Polisen deltog i krisbearbetningen efter att arbetet på olycksplatsen var klart.

Det var vid 16-tiden på måndagen som olyckan skedde. Polis, ambulans och räddningstjänsterna från Nälden och Trångsviken åkte till platsen.

I centrala Nälden hade ett barn blivit påkört av tåget. Senare berättade en läkarbulletin från Östersunds sjukhus att barnet ­hade avlidit.

Peder Jonsson vid polisens regionledningscentral i Umeå sa vid 18.40-tiden att poliserna var klara med arbetet på själva olycksplatsen.– Men vi är kvar i sam­hället för omhändertagande och förhör.

Strax innan 20 lämnade ­polisen Nälden. Enligt ­Peder Jonsson görs det en anmälan om trafikolycka, det har hållits förhör och polisen kommer att kart­lägga händelseförloppet.

– Omständigheterna kring olyckan blir en senare fråga, säger han och fortsätter:

– Utifrån de förhör som har hållits finns inga misstankar om brott.

Inte heller räddnings­ledaren Leif Ekström ville berätta något om olyckan.

– Jag hänvisar till regionen.

Vid 18-tiden öppnade ­kyrkan och Krokoms kommun ett kriscenter i församlingshemmet som ligger alldeles intill järnvägsövergången.

Vuxna och barn, gamla och nya Näldenbor, gick ­tysta in i församlingshemmet där de möttes av personer från Krokoms kommuns ­Posomgrupp för att få hjälp med den inledande bearbetningen av det ofattbara.

Posom står för ”psyko­logiskt och socialt omhändertagande” och hjälper männi­skor i kris under det första chocktillståndet.

Vid 18-tiden öppnade församlingshemmet i Nälden för alla chockade människor i samhället, och det skulle hålla öppet länge under kvällen.

Mer läsning

Annons