Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Två personer i vattnet efter skoterolycka

/

Två personer hamnade i vattnet när isen brast under deras skotrar på torsdagskvällen i Rönnöfors.

Annons

Det var fem skotrar i sällskap ute på sjön när olyckan skedde vid 19.30-tiden. Larmet kom till räddningstjänsten 19.37 från de tre övriga skoterföra i sällskapet. Olyckan inträffade strax före dammen i Rönnöfors cirka 150 meter ut på isen.

Räddningstjänst med räddningskårerna i Rönnöfors och Änge ryckte ut liksom ett yttre befäl från Östersund. Även flera ambulanser och ambulanshelikopter kallades till platsen.

– Det är besvärligt läge eftersom det är dålig is vid kraftverksdammen i Rönnöfors, säger Leif Nordin Inre befäl vid räddningstjänsten i Östersund.

Vid 21.30 har räddningstjänst lyckats få upp en av männen ur vattnet, och han flögs svårt nedkyld med ambulanshelikopter till Östersunds sjukhus. Vid 22-tiden avbröt räddningstjänsten sökandet.

– Vi kan inte göra något mer här nu och vi befarar att en person har blivit kvar i vattnet, säger insatsledaren Bengt Svedberg.

Räddningsmanskapet samlades vid 22-tiden i Rönnöfors skola för att gå i genom insatsen. Alla de fem i skotersällskapet är från länet.

Se också TT:s text: Två genom isen i Jämtland

Mer läsning

Annons