Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Länstrafiken drar ut på kommunturné – vill få fler att välja bussen

Allt färre väljer att ta bussen till jobbet. Men i hopp om att vända trenden väljer Länstrafiken att dra ut på kommunturné för ta reda på varför du väljer bilen framför bussen.

Annons

Thomas Hägg hoppas att turnén ska ge underlag för handlingskraftiga åtgärder inom Länstrafiken.

Minskningen av antalet arbetspendlare har pågått sedan 2012. Antalet resor har under en tiden sjunkit med omkring 50 000 resor per år.

"Antalet arbetspendlare behöver bli fler och biljettintäkterna öka för att vårverksamhet ska gå runt. 2017 kan bli ett av våra tuffaste år" skriver Elisabet Sjöström, styrelseordförande i Länstrafiken Jämtland, i ett pressneddelande.

LÄS OCKSÅ: Byte av busskort ett måste efter nyår – de gamla blir obrukbara

Enligt henne vill Länstrafiken inte minska antalet resor och väljer därför att lägga fokus på att öka biljettintäkterna. Företaget kommer därför att göra en kommunturné.

"Vi vill prata direkt med länsborna för att få reda på varför de inte väljer bussen. Vi besöker länets samtliga kommuner under två veckor i november. Utifrån vad som kommer fram i de här samtalen kan vi förhoppningsvis skapa handlingskraftiga åtgärder under 2017" skriver Thomas Hägg, VD för Länstrafiken Jämtland.

LÄS OCKSÅ: Han är Länstrafikens nye vd: "Man ska kunna bo och leva vart man vill"

Annons