Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Man fastnade på tio meters höjd i centrala Östersund – räddningstjänsten hissade honom ännu högre

En man som klättrade upp längs fasaden på en byggnad i Östersunds stadskärna kom cirka tio meter upp, men inte längre. Tills räddningstjänsten kom, och enligt polisen, hjälpte honom den sista biten.

Annons

Mannen hade enligt polisen låst sig ute från den lägenhet på Postgränd i centrala Östersund, där hans flickvän står skriven. Men med vetskapen att ett fönster till lägenheten stod öppet, dryga tio meter upp, fann han ingen anledning att vänta nere på marken.

Arkivbild. Postgränd i Östersund. Foto: Frida Hansson

Klättringen gick fint i cirka tio meter när han stötte på patrull och blev strandad på ett ventilationsrör. Hans vänner som var kvar på marken plockade då fram telefonen och ringde räddningstjänsten.

Läs även: Nu blir det billigare att gå till tandläkaren – så mycket höjs bidraget i dag

Både polis och räddningstjänst kom till platsen. Räddningstjänsten med sitt så kallade hävarfordon, en typ av skylift, tog sig snart upp till mannen, polisen säkerställde att han hade rätt att komma in i lägenheten. Så istället för att ta ner mannen på marken och därmed, delvis, bidra med en björntjänst då han fortfarande skulle vara utelåst på marken, tog de honom vidare upp.

Tack vare räddningstjänsten kunde klätterturen avslutas på ett säkert sätt, och mannens problem med att vara utelåst var över i ett slag.

Läs även: Därför skickas broschyren ”Om kriget kommer” ut till alla hushåll: ”Människor behöver inse att det är allvar”

Mer läsning

Annons