Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mats Tinnsten ny prorektor

/

Mittuniversitetets styrelse har utsett Mats Tinnsten, till ny prorektor för universitetet. Förordnandet som prorektor är sex år och sträcker sig till utgången av 2017

Annons

52- årige Mats Tinnsten, som efterträder Håkan Wiklund som prorektor, har de senaste åren varit prefekt för Institutionen för teknik och hållbar utveckling vid Mittuniversitetet. Han är född och uppvuxen i Östersund och sedan länge verksam vid Mittuniversitetet. Mats Tinnsten är professor i maskinteknik med inriktning mot sportteknologi.

– Det känns väldigt spännande och under sju år som prefekt har jag upplevt möjligheten att få påverka universitetets utveckling, vilket jag nu får fortsätta med, säger Mats Tinnsten

Mats Tinnsten ser sin lokala förankring som en tillgång.

– Jag har varit med här sedan 1990 och gått den långa vägen som adjunkt, programansvarig, studierektor, prefekt, forskare och professor.

Inför framtiden ser han både hot och möjligheter för Mittuniversitetet.

– Jag tycker att Mittuniversitetet tagit ett kliv åt rätt håll sedan nye rektorn Anders Söderholm kom hit. Nu finns mer ordning och reda, struktur och framåtanda.

Med en nyframtagen utbildningsstrategi ska Mittuniversitetet möta framtida hot.

– Vi prioriterar E-lärande och arbetslivsanknytning. Vi ska bli ännu bättre på elektroniska hjälpmedel och distansundervisning. Dessutom ska vi se till att våra utbildningsprogram blir ännu bättre kopplade till arbetslivet.

För Mittuniversitetet väntar fler neddragningar i utbildningsutbudet, till följd av statsmakternas tak för hur många studenter universitetet får ersättning för att utbilda.

– Det gäller alla universitet och högskolor och det är en utmaning, men jag tror vi kan leva inom det tak vi får vad gäller resurser och antalet studenter. Med utbildnings- och forskningsstrategierna som grund tror jag att vi lättare kan möta de utmaningar som väntar oss, säger tillträdande prorektor Mats Tinnsten.

Annons