Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Medan du sov: E14 avstängd efter flera jordskred i Meråker

Så var natten i Jämtland.

Annons

Lokalt:

Två jordskred inträffade under natten över E14 i Meråkers kommun i Nord-Tröndelag i Norge. Fem personer ska ha blivit fast i området mellan de två skreden och fick räddas med ambulanshelikopter.

Under natten krockade en lastbil med en ren i Remmet norr om Sveg. Renen försvann i mörkret och samebyn har kontaktats för att undersöka djuret.

Väder:

Här hittar du väderprognosen för din kommun i dag

Följ väderleksrapporten här

Karta: Så är läget på vägarna

SMHI varnar för kraftiga vindar.

Sverige:

En grov misshandel i Filipstad skedde sent på söndagskvällen. En man i 50-årsåldern fick föras till sjukhus med ambulanshelikopter efter att ha misshandlats svårt med sparkar och slag och med något tillhygge i en bostad i Filipstad.

En traktorförare omkom efter krock med ett godståg i Holmfors, strax norr om Boden. Olyckan inträffade vid en obevakad järnvägsövergång. All tågtrafik mellan Boden och Murjek är inställd tills vidare, enligt Johan Tjerneng, presskommunikatör vid Trafikverket.

Före detta socialdemokratiska statsrådet Bengt Lindqvist har avlidit, 80 år gammal. Han avled den 3 december, uppger Socialdemokraterna. Lindqvist var biträdande socialminister 1985-91 och riksdagsman för Socialdemokraterna från 1982.

Internationellt:

Italiens premiärminister Matteo Renzi meddelar att han avgår och säger att han "tar fullt ansvar" för det "extremt tydliga" resultatet i folkomröstningen. Renzi kommer att i eftermiddag lämna in sin avskedsansökan till president Sergio Mattarella, säger han i talet.

Minst 33 döda i brand i Oakland i Kalifornien. Myndigheterna har hittills bara hunnit gå igenom en liten del av tvåvåningsbyggnaden som blivit förstörd och instabil av brandinfernot som startade sent på fredagskvällen, lokal tid. Branden startade medan en musikfest pågick i lokalerna, där ett konstnärskollektiv huserar.

Kubas tidigare diktator Fidel Castro har begravts vid en enkel ceremoni, stängd för allmänheten, i Santiago de Cuba. Castros sista vila blir bredvid den kubanske författaren och befrielseledaren José Martí vid kyrkogården Santa Ifigenia.

Sport:

Sverige fick en lysande start på hemma-EM i handboll. Laget skaffade sig ett drömläge genom att slå Spanien med 25-19.

Tipsa oss:

Har du ett nyhetstips, eller vill komma i kontakt med oss på redaktionen? Tipsa oss här, skicka sms/mms till 72063 eller mejla på 72063@op.se.

Följ oss:

Facebook: OstersundsPosten

Sporten på Facebook: ÖP Sport

Nöje på Facebook: ÖP Nöje

Twitter: @opse

Instagram: ostersundsposten

Mer läsning

Annons