Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Minnnesord: Jan-Erik Tedemar, Östersund

Vår vän och kamrat Jan-Erik Tedemar har lämnat oss.

Annons

I Östersunds församling har Jan-Erik varit förtroendevald och aktiv i flera decennier. Han har i stort sett innehaft alla uppdrag man kan ha i en församling bland annat vice ordförande i kyrkorådet, ordförande i kyrkofullmäktige , kyrkogårds- och fastighetsnämnden och valnämnden. Mycket värdefulla var Jan-Eriks insatser inför kyrkovalen, bland annat där visade han stor organisatorisk förmåga, djupa kunskaper och bred erfarenhet. Under en period var Jan-Erik också anställd som administrativ chef i församlingen. Många reglementen och dokument bär hans namn.

I Härnösands stift har Jan-Erik också varit aktiv sedan slutet av 80-talet, bland annat som ledamot i stiftsstyrelse, domkapitel och som ordförande i stiftsfullmäktige. Jan-Eriks långa erfarenhet och djupa kunskaper har varit till stort gagn för oss i vår grupp och självklart också för Östersunds församling och Härnösands stift.

Det vi särskilt minns är Jan-Eriks gudstjänster i Stora kyrkan på första maj. I egenskap av veniat ledde han gudstjänsterna och höll alltid en inspirerande och intressant predikan.

Tack!

Socialdemokratiska kyrkofullmäktigegruppen i Östersunds församling

genom Gudrun Olsson

Mer läsning

Annons