Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu är det klippt för killarna på gräsklipparfärden – tvingades ge upp efter 48 mil

I måndags begav sig Kristoffer, Viktor, Viktor och Jonny iväg på en över 80 mil lång resa. På en åkgräsklippare. På fredagen avslutades expeditionen och killarna blev hämtade på en mack i Arvidsjaur för att vända hemåt igen.
– Det är med vemod i hjärtat vi vänder hemåt, skriver Viktor Elderby på sin Facebook-sida.

Annons

I en intervju med ÖP tidigare i veckan, förklarade de fyra killarna anledningen till att man gav sig ut på en långresa med en åkgräsklippare.

– Vi spånar på idéer och tar den vi skrattar mest åt, sa Kristoffer Knutsson då.

Läs mer här:

Över 80 mil – på åkgräsklippare: ”Spånar på idéer och tar den vi skrattar mest åt”

Under fredagen meddelade killarna att deras resa har nått sitt slut och att de har bestämt sig för att vänta hemåt igen.

– Det är med vemod i hjärtat vi vänder om hemåt, vi tog oss till macken i Arvidsjaur där vår skjuts kom ikapp oss. Resan slutade på cirka 48 mil allt som allt. Med 38 mil kvar till Kiruna hade vi behövt ungefär 3,5 dygn till vilket krockar med arbete, flytt och studier, skriver Viktor Elderby på sin Facebook-sida.

Filmen är från Viktor Strandbergs Instagram.

Han berättar fortsättningsvis i sin text att det som brister är egentligen deras planering, då de tänkt starta i söndags kväll men inte kom iväg förrän dagen därpå. Till detta adderas att klipparen inte höll hastigheten killarna räknat på.

– Vemodet under det här äventyret ligger kanske i att vi vänder hem med en tidsplan som inte höll. Det hade antagligen känts bättre med en totalförstörd gräsklippare som nu står hel lastad på en släpvagn. En gräsklippare som ingen trodde på, en gräsklippare som vi var glad skulle överleva till Lit (3 mil). En gräsklippare som i 48 mil ha dragit en vagn som väger 300 kg+.

Mer läsning

Annons