Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nyhetsåret 2016: Vi listar årets mest lästa nyhetsartiklar

Nyhetsåret i Jämtland/Härjedalen har varit händelserikt. Redaktionen listar de tio artiklarna som klickades på allra mest, i tur och ordning. Minns du alla?

Annons

1. Våldsamma scener i Rätans skog – nalle fick tag i sitt byte

Tidigt på morgonen fredagen 29 april fångade taxichauffören Jörgen Eriksson ett dramatiskt naturskådespel. På vägen mellan Sveg och Östersund, i närheten av Rätan, tog han upp sin telefon och filmade hur en hungrig björn jagade i fatt och fällde en älg. Se TV-klippet från händelsen och intervju med Jörgen Eriksson här:

Se björnen jaga och fälla älgen – Jörgen fångade kampen på film

2. Tragedin i Lillsjön

Under natten mot torsdagen den 19 maj brann ett flerfamiljshus i Lillsjön. En person avled och flera andra skadades. Läs mer om den tragiska händelsen och se eftersändningen från när ÖP sände live.

Omfattande brand i bostadslänga – hela flerfamiljshuset evakuerat

Natten mot torsdagen 19 maj bröt en våldsam brand ut i Lillsjön.

3. Hackerbedragarna

Polisen varnade tidigt i höstas om en ny form av bedrägeri, där hackare lägger in spionprogram i din mobiltelefon via sms. Läs mer om den nyheten här:

Polisen varnar för bedrägeri: "Kaparen tar över mobilen"

4. Efter övergreppen – polisen talade ut

En av de större nyhetsföljetångerna de senaste året har handlat om de sexuella övergrepp som skett på både svenska och utländska orter, så kallade gruppöverfall där flera män samtidigt sexuellt ofredar kvinnor. Stephen Jerand, dåvarande polisområdeschef i Jämtland, kommenterade det i en artikel den 22 juni i somras:

Gruppöverfall sker sällan – men polisen har tydlig bild av vilka gärninsmännen är

Stephen Jerand.

5. Hemmafesten som ballade ur totalt

Tidigt en morgon i somras larmades polisen ut till en villa i Odensala, där en misshandel skulle ha ägt rum. När de kom fram till platsen möttes de av vad som kallades för totalt kaos.

– Han som hade festen hade druckit för mycket och låg och sov, samtidigt som hela huset var sönderslaget. Möbler var sönderslagna, det var sprayat på toaletterna, saker uthällda, spyor. Villan var helt trasig, sa Jessica Jonsson, polisbefäl vid region nord, till ÖP då.

Men polisens bild av händelsen var överdriven, ansåg både festdeltagare och arrangör. Läs allt här:

Ungdomsfest spårade ur – polisen: Hela huset var sönderslaget

6. Vrålåken i Lugnvik

Fyra stycken sportbilar av märket Bugatti Chiron åkte igenom Lugnvik en dag i början på mars. Supervrålåken, värda sammanlagt 90 miljoner kronor, väckte stor uppmärksamhet. Se klippet här:

Se bilföljet värt 90 miljoner som stannade i Lugnvik

7. Sagan om skotern som körde genom snön – och försvann

Snön kom inte bara tidigt i år – den vräkte ned. Åtminstone i Bydalsfjällen där ett gäng pistörer fick feeling och burnade igenom en av de nyschaktade backarna. Se det populära klippet här:

Här försvinner han in i orörd pudersnö – se skoterfilmen från Bydalsfjällen som blivit en viral succé

8. Hängde upp renfoster i träd: "Jag förstod naturligtvis att det skulle ta hus i helvetet"

En stor snackis i våras var det makabra fyndet längs väg 87 mellan Stugun och Lillsjöhögen, där ett renfoster hängts upp i ett träd. Personen som var ansvarig, en renägare som tillhör Raedtievaerie sameby, sa att han hängde upp renen för att skapa en reaktion bland bilister. Läs mer här:

Renägaren träder fram: "Därför hängde jag upp fostret"

Döda djur längs väg 87.

9. Östersundaren som sökte kärleken i TV

Charlie Guldvinge från Östersund valde att söka lyckan efter kärlek i TV-programmet "Bonde söker fru", som nyligen avslutade sin säsong. Om du följt serien vet du också i fall amors pilar träffade rätt eller inte. Läs mer här:

Charlie från Östersund söker kärleken i "Bonde söker fru"

10. Vår tids kanske mest otacksamma jobb

Snöröjaren David Fjällstrand ledsnade på lokalbefolkningens ständiga gnäll. Se TV-klippet där han bjöd in till en dag på jobbet, för att få sin berättelse hörd:

Snöröjare ryter ifrån: "Jag är fruktansvärt less på all kritik"

Mer läsning

Annons