Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nyutexaminerade läkare vill jobba i länets sjukvård

/

Elva läkare utexaminerades från den regionaliserade läkarutbildningen i Östersund häromdagen. De flesta av dem planerar för en framtid inom hälso- och sjukvården i Region Jämtland Härjedalen.

Annons

Det här framgår av ett pressmeddelande från Region JH.

– Den regionala läkarutbildningen är en strategiskt viktig del för regionens möjligheter att rekrytera personal. Det visar sig inte minst av att majoriteten av studenterna räknar med att arbeta inom Region Jämtland Härjedalen i framtiden, det är fantastiskt roligt, säger Ann-Marie Johansson (S), regionstyrelsens ordförande, i pressmeddelandet.

Det är Umeå universitet som är ansvarig för den regionaliserade läkarutbildningen, som under terminerna sex till nio samt elva bedrivs på fyra orter: Östersund, Sundsvall, Umeå och Luleå.

Utbildningen har bidragit till att stärka den akademiska miljön i regionen och i pressmeddelandet betonas att forskningen i Region Jämtland Härjedalen är dubbelt så omfattande som den som bedrivs i Västernorrlands och Norrbottens län.

– Det är både väldigt roligt och väldigt viktigt att vi har den här omfattningen av forskning i vår förhållandevis lilla region, säger Ann-Marie Johansson.

Läs mer:

(PREMIUM): Siwertsson (M) om tiden i Mocambique som fick honom att bli politiker: Jag blir rent berörd när jag tänker på det

Läkarutbildningen i Östersund är räddad

Följ nyhetsflödet och få pushnotiser om viktiga händelser från ditt närområde. Ladda ner ÖP:s nya app här, till Iphone eller till Android !

Annons