Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

86-årig kvinna utsatt för fräcka åldringsrånare

Den 86-årig kvinna på Ängevägen i Brunflo fick besök av en kvinna som berättade att hon var sjuksköterska och undrade hur hon mådde. Efteråt upptäckte 86-åringen att hon blivit av med smycken och en klocka.

Annons

Det var i tisdags som den äldre kvinna bestulen i sitt hem i Brunflo. Vid ettiden fick hon besök av en kvinna som påstod sig vara sjuksköterska och ville att de skulle sätta sig vid köksbordet. Medan de pratade dök plötsligt ytterligare en kvinna upp i lägenheten. 86-åringen började ana oråd och körde ut kvinnorna från sitt hem. Men det var försent. 86-åringen upptäckte att de hade varit i hennes sovrum och stulit smycken och en klocka ur hennes smyckeskrin.

Polisen vill nu varna nu och uppmanar folk att inte släppa in personer i hemmet som man inte vet identiteten på. Polisen uppmanar att alltid begära legitimation av vårdpersonal eller hantverkare innan de får tillträde till bostaden. Om de inte kan legitimera sig skall de avvisas.

Polisen söker nu tips från allmänheten. Polisen är även intresserad av om någon sett misstänkta fordon i området kring Ängevägen i Brunflo i tisdags.

Mer läsning

Annons