Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Anhållen för grov misshandel blev frisläppt

Den 25-åring som har suttit anhållen sedan påskafton, misstänkt för grov misshandel, släpptes på annandagen efter beslut av Sundsvalls tingsrätt.

Annons

Det var vid 21 tiden i lördags som 25-åringen greps och anhölls, misstänkt för en grov misshandel av en 50-åring man utanför Centralstationen i Östersund. Den 50-årige mannen fick slag mot huvudet och vårdas på Östersunds sjukhus för skallskador. Enligt vakthavande befäl fick mannen allvarliga skador och brottet rubriceras som grov misshandel.
Under annandagen hölls häktningsförhandling, men tingsrätten i Sundsvall beslöt att den anhållne skulle släppas på fri fot.
– Det var förvånande med tanke på att det var en sådan ful misshandel, men tingsrätten gör en annan bedömning, säger vakthavande befäl Lars Ragnvaldsson.
– De anser att den misstänkte inte behöver sitta frihetsberövad, men han är fortfarande misstänkt för brott och har åtal att vänta.
Den misshandlade 50-åringen som ännu inte har kunnat höras, ligger kvar på intensivvårdsavdelningen, men han uppges må efter omständigheterna väl. 

Mer läsning

Annons