Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ännu en ny butik på gång i Östersund

Lilla JC läggs ner och i stället öppnar Brothers i samma lokaler på Prästgatan i slutet av augusti.

Annons

Mats Lindvall, ägare till butikerna Jeans & Clothes och Lilla JC i Östersund, byter nu konceptet Lilla JC mot herrmodet Brothers, som tar över lokalen.

– Det är ett något modernare herrmode med prislägen över Dressman och H & M, men under Westvalls och Mister, säger Mats Lindvall. Det är ett mode från gymnasisten till uppåt 55–60 årsåldern. Ett mellanprisläge på kläder med vissa instick av bra priser på skjortor och t-shirts.

Koncept Lilla JC som funnits i 20 år försvinner i hela landet eftersom det blivit allt tuffare att kombinera kvalitet, mode och pris. Mats Lindvall säger att han länge har letat lokal för att etablera JC, Brothers och Sisters tillsammans, men inte hittat rätt lokaler.

inga lokaler i staden lediga när vi tog beslutet, och alternativet Mittpunkten innebar för dyra hyror med över 3 000 kronor per kvadratmeter.

– Det är mer eller mindre rena Stockholmshyran, och där är dessutom hyrorna på väg ner.

– Det är svårt att se hur pass bra träffpunkt Mittpunkten blir som galleria, men för mig var prislappen för hög. Man måste också kunna räkna hem en sådan satsning.

Mats Lindvall sticker inte under stol med att han fortfarande har planer på att samlokalisera JC och Brothers tillsammans med Sisters om bara rätt lokal dyker upp. Eller åtminstone lägga Brothers och Sister bredvid varandra som duo butik.

– Om vi vetat när vi tog beslutet, att det skulle bli lediga lokaler både i Kärnan och efter MQ, så hade vi kunnat samla butikerna.

Mats Lindvall som varit butiksägare sedan i mitten av 1980-talet, tror att handeln i Östersund nu går in i en lite lugnare fas, men med fortsatt utveckling.

– Vi måste bli mer tillgängliga och ha bättre öppettider, för det är kunden som bestämmer han vill handla. Dessutom måste vi vara rädda om de mindre entreprenörerna, och försöka utveckla handeln ner mot Storgatan.

– Våra norska gäster tycker att det är jätteläckert med småbutiker och caféer i Östersund, och inte bara köpcentrum med stora kedjor.

är annorlunda än Östersunds, för där har man etablerat ihjäl sig i både Birsta och city. De har butiker som räcker för 300 000 människor, men underlaget i närområdet är på bara drygt 100 000 invånare, säger Mats Lindvall.

Mer läsning

Annons