Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Äntligen har Jennie fått egen bostad

/
  • Favoritfåtöljen fick följa med från  föräldrahemmet till Jennie Karlssons egen  lägenhet. En vägg som syns till vänster på  bild har Jennie dekorerat med foton på sig  själv och de idoler hon har mött genom åren.
  • Två rum och kök med rymligt badrum där såväl tvätt- maskin som torktumlare får plats samt en uteplats finns  i Jennie Karlssons lägenhet.Tillsammans med föräldrarna Ove och Anna Karlsson har hon gjort i ordning allt.Välkommen hem till 33-åriga Jennie Karlsson som nu bor i egen lägenhet. I mars flyttade Jennie in i det nybyggda gruppboendet på Faktorvägen i Skogsmon. ”Det känns som hemma här.”

Nu kan Jennie Karlsson, 33 år, stänga dörren om sig till en egen lägenhet. Det tog drygt ett år, men nu har hon flyttat till sin första egna bostad.

Annons

Radhuset ligger i Skogsmon i Torvalla och är helt nybyggt, vilket syns på sten och grus som ligger utanför på marken och den väldigt glesbeväxta gräsmattan. Inomhus är allt nymålat och nytapetserat.

I en av husets fyra lägenheter bor Jennie Karlsson.

ÖP berättade i oktober om hur Jennie och hennes föräldrar Ove och Anna ville hitta ett bra boende åt Jennie, men att kommunen inte kunde erbjuda det. Trots att Jennie hade rätt till egen bostad enligt LSS.

Men Jennie fick erbjudande om att flytta till det radhus som byggdes på Faktorvägen. Familjen besökte lägenheten och tyckte den såg bra ut.

Så i mars flyttade Jennie in.

– Det känns som hemma här, säger Jennie.

Lägenheten består av två rum och kök med stort badrum.

I badrummet hänger ett duschdraperi med delfiner på och i vardagsrummet tavlor med valmotiv.

– Jag har sett ”Rädda Willy” många gånger, säger Jennie.

Många fler exempel på Jennies intressen syns i lägenheten som bilder på idolerna Jannez. På ett skåp finns foton på släkt och vänner.

Om och när Jennie vill umgås med sina grannar kan hon antingen knacka på hos dem eller träffa dem i det gemensamma utrymme som finns i mitten av huset. Där finns också personalen om åtta personer som går i skift.

Både Jennie och hennes föräldrar gillar personalen.

– Det är bra personal, säger Ove.

– Fyra av dem är kockar, så det finns chans till god mat, säger Anna.

Just mathållningen var mamma Anna orolig för.

– Jag var orolig för att det inte skulle bli bra mat, men det fungerar bra. Jennie får hjälp att laga mat eller värmer mat i mikron, säger Anna.

Jenny säger att det kan hända att hon saknar föräldrarna och de säger i sin tur att det blivit väldigt tomt i huset efter Jenny.

– Men allt har ändå gått väldigt bra, säger Ove.

Det enda negativa är att lägenheten saknar jack för fast telefoni och att alla tapet- och färgval redan var gjorda.

– Det hade Jennie kunnat vara med och bestämma. Jag hoppas att åtminstone de som flyttar in i nästa gruppbostad får vara med på det, säger Ove Karlsson.

Mer läsning

Annons