Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Åtalad 22-åring erkände både klotter och stöld

I går fortsatte rättegången mot den 22-åring som åtalats för att under de senaste åren klottrat på en mängd fastigheter i Östersund.

Annons

Samtidigt stod också fem av hans kamrater åtalade för olika brott som stöld, snatteri, narkotikabrott, skadegörelse och olaga innehav av kniv.

handlade om ett omfattande klotter i centrala Östersund sommaren 2007.

22-åringen erkände att han sprayat KMS på flera hus. En medåtalad kamrat erkände också att han deltagit vid klottrandet men förnekade att han varit aktiv.

Att sanera fastigheterna kostade knappt 15 000 kronor.

är också åtalad för att tillsammans med två kamrater i augusti förra året stulit verkstadsutrustning för 73 000 kronor från Palmcrantzskolan.

Vid gårdagens rättegång erkände han gärningen men sa samtidigt att hans minnesbilder från den aktuella dagen är väldigt diffusa.

En av de medåtalade erkände stölden medan den andre i går varken kunde erkänna eller förneka brottet då han säger sig inte komma ihåg något från den aktuella dagen.

är också åtalad för snatteri då han enligt en butikskontrollant ska ha stulit två ölkorvar värda 32 kronor på Matpiraten.

– Jag kan erkänna för att underlätta rättegången men det gör jag inte för korvarna hade jag köpt på Domus, sa 22-åringen vid gårdagens rättegång.

Mer läsning

Annons