Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

De demonstrerade mot maktmissbruk på socialförvaltningen i Östersund

/
  • En liten skara slöt upp till demonstrationen utanför socialförvaltningen i går förmiddag. Med plakat och slagord protesterade de mot det maktmissbruk de anser finnas inom socialförvaltningen.

Under parollen ”Stoppa maktmissbruket” genomfördes i går en demonstration utanför socialförvaltningen.

Annons

Strax efter kockan 10 i går förmiddag tågade ett kort tåg fram till porten till socialförvaltningen. Med plakat och slagord ville demonstranterna protestera mot det maktmissbruk de anser finns inom socialförvaltningen.

tala om hur det faktiskt är och få reaktioner. Vi vill att socialtjänsten förstår att några faktiskt ser vad de gör, säger Abigail Lehrer, demonstrant och en av initiativtagarna till en förening för misshandlade kvinnor som är under bildande.

Föreningen vill stötta och hjälpa misshandlade kvinnor under kontakter med myndighetspersoner och stötta dem i den process de går igenom.

initiativtagarna, Sofie Bergquist-Rus, förklarar att man varit i kontakt med Kommunförbundet och att man hoppas på ett samarbete – för kvinnornas och barnens skull. Ståndpunkten är att de som blir föremål för en utredning måste bli korrekt och objektivt bedömda eftersom innehållet i en utredning från socialtjänsten inte går att överklaga och den färdiga utredningen ofta ligger med vid en eventuell vårdnadstvist.

Att få personer anslöt till demonstrationen kommenterar Abigail Lehrer:

– Dels är föreningen ny, den blev offentlig i måndags. Dels är många rädda, de känner att de inte kan komma på demonstrationen därför att de är mitt uppe i en utredning och om de demonstrerar kan det komma att användas emot dem.

Mer läsning

Annons