Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fick inte jobbet för att han skulle bli pappa

32-åringen fick inte jobbet hos Östersunds kommun på grund av att han skulle bli pappa.

Annons

Det hävdar han i en anmälan som nu har lämnats in till Diskrimineringsombudsmannen (DO).

32-åringen berättar i anmälan att han vikarierat i ett år på ett boende inom Östersunds kommun. Han sökte ett fast arbete på sin arbetsplats som var ledigt. Då ska chefen ha sagt åt honom att om det står mellan honom och någon annan skulle han inte få arbetet eftersom han skulle vara föräldraledig. Chefen ska även ha sagt liknande saker om honom till andra personer som arbetar där. Han berättar i sin anmälan att det finns vittnen på att hon sagt så.

Den 27 mars fick han reda på att han inte skulle få något av de fasta jobben som var ute. 32-åringen berättar i sin DO-anmälan att en av de som fick arbetet hade mindre erfarenhet än vad han hade.

Chefen vill inte svara på någon av ÖP:s frågor.

– Jag hänvisar dig till enhetschefen, det är han som är pressansvarig, säger hon.

Men har du sagt att han inte skulle få jobbet på grund av att han skulle bli pappa?

– Du får som sagt var prata med enhetschefen.

Enhetschefen Ingemar Edström tror inte att hon sagt så.

– Det kan jag aldrig tänka mig. Personen som anställdes skulle få barn. Han gick på barnledighet i samma veva som han fick tjänsten, säger Edström.

Han berättar att det brukar komma in över hundra sökande på varje tjänst.

– Vi brukar ha mycket diskussioner innan vi anställer någon. Det är mycket som spelar in – exempelvis utbildning och personlig lämplighet, säger Ingemar Edström.

Han tycker det är synd om någon känner sig överkörd av kommunen.

– Jag har full respekt om man känner så. Men vi brukar ha en dialog så att vi inte ska hamna i en situation där någon känner sig diskriminerad, säger Edström.

32-åringen vill själv inte kommentera ärendet just nu. Fackförbundet Unionen hjälper honom att föra hans talan.

– Vi har inte satt oss vid förhandlingsbordet med kommunen ännu. Jag kan inte säga något om det här fallet – det skulle bara bli rena spekulationer i så fall, säger Eila Nieminen, ombudsman på Unionen.

Hon har haft andra liknande fall.

– Vid något tillfälle var det en som fick sin provanställning avbruten på grund av graviditet. Det slutade med skadestånd den gången. Det händer ibland, det är därför DO finns, säger hon.

Mer läsning

Annons