Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fler barn ska få möjlighet till fysisk aktivitet – nytt projekt i Östersund

Östersunds kommun är först ut i landet med ett projekt som ska värna om alla barns rätt till fysisk aktivitet och lära barnen hur de beter sig i naturen. Projektet har namnet "Alla barn har rätt till fysisk aktivitet och lek i en skräpfri miljö" och görs i samarbete med Svenska Skidförbundet, UNICEF Sverige och Håll Sverige Rent.

Annons

– Alla barn har rätt till lek. Det kan handla om att pyssla, spela spel eller idrotta i en förening. Genom leken får barn möjlighet att ha roligt och samtidigt utvecklas. Tyvärr vet vi att alla barn inte har samma förutsättningar att delta i lek- och fritidsaktiviteter idag, säger Annika Bränning, chef företagssamarbeten på UNICEF Sverige, i ett pressmeddelande från Svenska Skidförbundet.

Under projekttiden på några veckor kommer barn i åldern 6-9 år att få åka skidor under minst en dag i veckan och tanken är att projektet ska inspirera fler barn till fysisk aktivitet samt få barnen att söka sig till föreningar. Först ut är fritidshemmen på Valla-, Arnljot-, Tavelbäck- samt Körfältsskolan.

Johan Palm, förvaltningschef för kultur- och fritid i Östersunds kommun.

– Vår ambition är att flera ska använda kommunens anläggningar och arenor. Här finns en möjlighet att få helt nya grupper att upptäcka de möjligheter som anläggningarna erbjuder och få fler att ta klivet och bli föreningsaktiva, säger Johan Palm, förvaltningschef för kultur- och fritid i Östersunds kommun, i pressmeddelandet.

Dessutom kommer fritidspersonal, föreningar och gymnasieelever på barn- och fritidsprogrammet utbildas för att kunna ge barnen kunskap i hur de leker, hur de är en bra kompis och hur de beter sig i naturen.

Mer läsning

Annons