Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Förskollärarutbildningen gör universitetsentré i Östersund

Till hösten kan Mittuniversitetet i Östersund stoltsera med en ny utbildning, då Förskollärarprogrammet gör entré.
– Bra pedagoger kring våra barn i tidigt skede är en viktig förutsättning, säger regionsrådet Robert Uitto (S) till universitetets hemsida.

Annons

Efterfrågan på utbildade förskollärare är stor i hela landet, så även i Jämtland. Ett samarbete mellan Mittuniversitetet, Region Jämtland Härjedalen och Östersunds kommun har nu resulterat i att universitetet om en dryg månad påbörjar sin första förskollärarutbildning. Satsningen blir också en del i det samarbetsavtal som Östersunds kommun har med Mittuniversitetet.

– Det är glädjande att vi har hittat en lösning tillsammans med regionen och kommunen som gör det möjligt att starta i Östersund och bidra till kompetensförsörjningen inom ett viktigt yrkesområde, säger Anders Söderholm, rektor, till universitets hemsida.

Med ytterligare en utbildning i staden, ser regionsrådet Robert Uitto (S) stora fördelar.

– Med ytterligare en utbildning här i regionen skapar vi förutsättningar för fler att bosätta sig här, säger han och tillägger att utbildningen också är viktig för att skapa trygga, vetgiriga och kreativa barn.

– Bra pedagoger kring våra barn i tidigt skede är en viktig förutsättning för dem.

Totalt antal sökande till utbildningen som startar om en dryg månad, var över 300 personer inklusive 127 förstahandssökande. Det finns kapacitet för 30 platser på utbildningen i Östersund. Till Sundsvall var det över 900 sökande, varav 224 förstahandssökande. Den utbildningen är förlagd på distans.

Andra intagningsbesked för höstens studier har kommit och Mittuniversitetet i Östersund erbjuds ett helt nytt program; förskollärarprogrammet.

När en utbildning tillkommer försvinner en annan. Det är socionomutbildningen som tar ett uppehåll och inte har någon intagning hösten 2017.

Läs mer om det här:

Inga antagningar till socionomprogrammet på Mittuniversitetet till hösten

Maktkamp bakom arbetsmiljökris på socionomprogrammet

LÄS OCKSÅ: Första antagningen till Mittuniversitetet klar – så många kom in

Mer läsning

Annons