Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fotbollsplan i Lit kan slippa från attefallshus – öppning för omtag

På torsdag kväll bjuder idrottsföreningen i Lit in till stormöte för att protestera mot attefallshus nära en fotbollsplan. Nu öppnar kommunen och Östersundshem för att leta ny plats i stället.

Annons

Egentligen är bygglovet redan klart och grävningarna hade redan kommit igång för vatten och avlopp. Men när bygglovet för de 13 små stugorna överklagades till länsstyrelsen avbröt Östersundshem sina förberedelser.

Sedan visade det sig att kartan inte stämde, den karta som kommunen hade haft som underlag när bygglovet godkändes för attefallshusen i Lit.

Resultatet blev att några av stugorna skulle komma att byggas mycket nära sidlinjen.

Nu meddelar Östersunds kommun att det kan komma att göras omtag.

På två punkter pågår nu arbete för att tillmötesgå invändningar som framförts mot bygglovet, skriver kommunen på sin hemsida.

Den ena gäller placeringen av de planerade husen.

– Det förs diskussioner med Östersundshem, och varken de eller vi är främmande för att titta på en ny placering för attefallshusen, säger Lars Andersson, förvaltningschef på Samhällsbyggnadsförvaltningen på Östersunds kommun.

– Varken Östersundshem eller kommunen är ju intresserade av att förstöra möjligheterna till fotbollsspel för ungdomar, fortsätter Lars Andersson på hemsidan.

Den andra punkten gäller att ta markprover sedan det visat sig att det stått en verkstad på platsen. Det görs nästa vecka.

Läs också:

Stefan hittade felet på kartan – nu ifrågasätts attefallsbyn vid fotbollsplanen i Lit

Mer läsning

Annons