Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fritidsgården Briggen bjuder in till julaftonsmys

På julafton vankas det ett stort firande med fika och julklappar på Briggens fritidsgård i Brunflo. Då står dörrarna står öppna för alla.
– I år är det många som pratar om det här och det är jättekul, säger Birk Wikén som kommer att jobba under julaftonskvällen.

Annons

Birk Wikén har hämtat några julklappar som kommer att delas ut på julfesten.

Just nu pågår de sista förberedelserna inför julfirandet. Birk Wikén är vice ordförande för Ungdomens nykterhetsförbunds lokalavdelning som är med och arrangerar julmyset.

– Vi riktar oss främst mot ungdomar mellan 12 och 20 år men vi vill gärna att både vuxna och barn kommer hit.

Fritidsgården kommer att ha öppet under kvällen och alla aktiviteter ska vara gratis. Det kommer bland annat att finnas möjlighet att se på film och tomten kommer på besök.

– Det blir julklappsutdelning och frågesport. Men det är mycket fokus på att det ändå ska vara vanlig fritidsgårdsverksamhet.

Det är fjärde året i rad som Briggen håller öppet på julafton och personalen räknar med att det kommer att dyka upp uppåt 100 personer på julmyset.

– Precis som på vanliga kvällar så är det inte bara de som har det jobbigt som kommer hit. Alla är hos oss. Man har ändå öppnat alla julklappar efter lunch.

Lönen till de som arbetar under kvällen betalas av UNF som verkar för att barn ska få leva i drogfria miljöer.

– Alla barn ska ha rätt till en bra jul, en vit jul, där det inte finns en massa droger inblandade. För vi vet att det är väldigt många ungdomar som har det tufft.

Tanken är att alla som dyker upp ska få en julklapp och i år är det är många företag som har varit med och bidragit.

– Sponsorerna bara ökar för varje år. Det är häftigt att vi knappt behöver höra av oss till dem, utan att de kontaktar oss för de vill vara med.

Är det fler fritidsgårdar som har öppet på julafton?

– Tyvärr inte. I Östersunds kommun är vi ensamma. En av våra ambitioner är att kunna öppna fler fritidsgårdar på julen nästa år.

Mer läsning

Annons