Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Full fart på tvångsdisco för niorna

/
  • Discot var öppet för alla nior från Östersunds kommun men några elever från grannkommunen Krokom var också med.
  • – Skriv att vi är för lata för att dansa, sa Viktor Wahlström, Bo Nordlander och Erik Ivarsson. Viktor och Erik har valt fordon till hösten och Bo ska läsa språk.
  • Hanna Wirström och Georg Eriksson kom från Friggaskolan till discot på Folkets hus. – Det gäller mest att hålla takten, förklarade Georg hemligheten med styrdans. – Man skrattar mest och försöker hålla takten, sa Hanna.

Ute var det i kallaste laget för dem med tunna tajts. Och lite dammigt eftersom gångarna sopades. Men inne var det full fart när niorna tvångsdansade.

Annons

Men inne var det full fart när niorna tvångsdansade.

Tvånget låg inte i att dansa. Det var frivilligt. Men obligatorisk närvaro var det ändå när samtliga nior i Östersunds kommun var bjudna på disco på Folkets hus.

Till gamla rockklassikers som deras föräldrar dansade till när de gick ut nian hoppade ett stort gäng i takt framför scenen. Men ännu fler satt i sofforna i foajén och stod i klungor ute i duggregnet.

Där pågick också febril aktivitet när fotbollslaget pojk ar - 98 från Ope stod för vårstädningen av hela Folkets hus gångvägar och grön ytor. Eller rättare sagt deras föräldrar.

Pojkarna satt uppflugna på kanten av en container och tittade både på de sopande föräldrarna och på tonåringarna som snart börjar gymnasiet och som stod och kramades, pussades och frös.

– Många känner nog att de inte riktigt passar in, sammanfattade en tjej känslorna.

I en soffa inne i värmen satt Viktor Wahlström, Bo Nordlander och Erik Ivarsson från Lugnviksskolan.

De var för lata för att dansa, sa de, men helt eniga om att det inte var svårt med styrdans som många klasser hade övat på inför kvällen.

– Man ska ha bra kontakt med tjejen. Hon ska veta att ”nu kör vi så här”, förklarar Bo Nordlander.

– Och man får inte vara rädd för tjejen och tycka att allt bara är läskigt för då börjar hon föra och det är inte bra, säger Viktor Wahlström.

Egentligen tyckte ingen av dem att det var superkul att tvingas till Folkets hus. Men idén att låta alla samlas i klungor vid sina olika gymnasieval var bra, tyckte Bo.

– Jag har valt samhälle språk. Det var bara åtta som stod vid den skylten.

Mer läsning

Annons