Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Galaföreställning med cirkuskonster på hög nivå

/
  • Klart lysande cirkusstjärnor klättrade upp i trapetsen och gjorde konster i numret Sjö­stjärnorna.Foto: Denny Calvo

Clowner, lindansare och cykelartister, men också sjöstjärnor, geishor och skator dök upp i manegen, när Cirkus Kul & Bus hade galaföreställning i helgen.

Annons

I tre stjärnspäckade föreställningar visade deltagarna i cirkusskolan vad de lärt sig under vintern. Trots att alla artister har hållit på olika länge är det hög nivå på numren.

Konferencieren Vincent Edfeldt hade lätt att få den begeistrade publiken att klappa högre och högre.

Minibusarna är de allra yngsta deltagarna från sju års ålder. De föreställde bland annat små troll som storögda med rufsigt trollhår klättrade upp på stora klot.

I ett nummer var det sömniga pyjamasflickor som blev väckta av tandfeér och i ett annat nummer var det strandklädda sjöstjärnor som gjorde trapetskonster.

Årets gästartister var Mikkel Hobitz Filtenborg och Johan Prytz. Den senare är uppväxt med Cirkus Kul & Bus och återvände hem från cirkusstudier i Köpenhamn.

Han har tidigare hållit på mycket med tygkonster, men använder nu straps som är långa band med öglor att fästa runt händer och fötter.

I ett gåtfullt nummer gjorde Johan Prytz akrobatiska konster både hög och låg höjd. Han behärskade varje rörelse, även i långsamt tempo, och såg ut att enbart bestå av muskler.

Mer läsning

Annons