Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gunborg hemlös efter branden

/
  • Gunborg Hägglund blev hemlös efter branden. Lägenheten är så rökskadad att hon inte kan bo där. Hon tycker inte att hon får någon hjälp med att lösa boendesituationen.

Gunborg Hägglund, 83 år, blev hemlös efter branden på Prästgatan. Efter tre veckor luktar lägenheten fortfarande rök och hon kan inte flytta hem.

Annons

Dagen efter branden på Prästgatan fick Gunborg Hägglund ett samtal om att hon kunde flytta in i sin lägenhet igen. Lägenheten som ligger direkt ovanför den som brann, skulle vara sanerad och klar. Men så var det inte.

– Jag går in där, men jag kan inte vara där länge. Jag blev så torr och konstig i halsen, säger Gunborg Hägglund.

– Jag har haft problem med halsen tidigare och det blir inte bättre av det här, fortsätter hon.

Hon berättar att hon testat att dra en vit trasa på tapeten och att den blev alldeles sotig. De som sköter saneringen ska ha sagt att en helrenovering behövs för att få bort röklukten.

– Jag flyttar inte hem förrän de har tapetserat och målat om, säger Gunborg Hägglund, som tycker att röklukten nu blivit ännu starkare i lägenheten.

Men tiden går och hon har ingenstans att bo. De första tre dagarna bodde hon hos sin bror, sedan åtta dagar hos sin syster och nu på hotell.

– Det är det tråkigaste man kan göra även om hotellet är fint, säger Gunborg Hägglund.

Hennes levnadsomkostnader har skjutit i taket efter branden. Frukost kan hon äta på hotellet, men all annan mat måste hon köpa. Tiden försöker hon fördriva så gott det går.

– Jag far runt på stan och har varit till bekanta. Men jag vill ha ett eget boende där jag kan vara medan de arbetar på min lägenhet. Det är konstigt att ett sådant stort bolag som Östersundsbostäder inte har en lägenhet över.

Gunborg Hägglund förstår att det pågår en diskussion mellan Östersundsbostäder och deras försäkringsbolag om vad som ska åtgärdas i fastigheten.

– De två får träta bäst de vill, bara de ordnar för mig. Jag har suttit i kläm i tre veckor nu, säger hon.

Hon är särskilt upprörd över det faktum att ingen ringt henne från Östersundsbostäder och själv har hon försökt få tag i ansvariga, men inte lyckats.

– Jag tycker att det är riktigt dåligt.

Hon berättar att hon trivs bra i lägenheten på Prästgatan.

– Jag har ett bra boende och trivs bra, men det här som hänt tycker jag är en rejäl flopp.

Mer läsning

Annons