Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hon blir tillförordnad regiondirektör: ”Det är en utmaning”

På torsdagen utsåg regionrådet Ann-Marie Johansson (S) den tjänsteman som tillfälligt ska leda region Jämtland Härjedalen fram tills dess att en ny regiondirektör är på plats.

Annons

– Det känns roligt och det är en utmaning, säger 60-åriga Ingela Jönsson från Odensala.

Fram till utgången av november fortsätter hon som huvudprojektledare för Region Norrland, för samtliga de fyra nordligaste länen.

Under december kommer hon att arbeta jämsides med den nuvarande regiondirektören Björn Eriksson som 31 oktober meddelade att han slutar, för att från årsskiftet tillträda tjänsten som förvaltningschef för Skånes universitetssjukvård.

Ingela Jönsson är ekonom i botten.

Från 1 januari axlar Ingela Jönsson regiondirektörsmanteln. Men hon vill i dagsläget inte svara på om hon så småningom kommer att söka den ordinarie tjänsten som regiondirektör.

– Det är lite lyx att prova på nu under den tid som politiken behöver för att hitta den lösning man vill ha.

Ingela Jönsson framhåller också att det är skillnad på att söka ett jobb som upphör vid årsskiftet 2018/2019 om det det blir en Region Norrland där också Jämtlands län ingår, eller ett söka ett mer varaktigt jobb som högsta chefstjänsteman för Region Jämtland Härjedalen.

Ann-Marie Johansson är nöjd med sin rekrytering av Ingela Jönsson.

– Hon är mycket kompetent och duktig och hon känner till verksamheterna bra.

För innan Ingela Jönsson började jobba med Region Norrland i maj och fick det övergripande ansvaret för det i augusti så jobbade hon bland annat som planeringschef, planeringsdirektör och stabschef inom Region Jämtland Härjedalen, dess föregångare – det indirekt valda regionförbundet, och Jämtlands läns landsting.

Ann-Marie Johansson framhåller också att det är bra att Ingela Jönssom för närvarande inte har någon chefstjänst och därmed inte behöver ersättas med en ny chef.

– Vi kan i lugn och ro fortsätta med förändringsarbetet med oförändrad kraft.

Regionstyrelsens ordförande Ann-Marie Johansson (S) framhåller att Ingela Jönsson kan verksamheterna inom Region Jämtland Härjedalen.

Till veckan kommer arbetet med att rekrytera en ny regiondirektör att starta.

– Men vi kommer inte aktivt att gå ut och söka någon förrän vi vet hur det blir med regionbildningen, säger Ann-Marie Johansson.

Hon räknar med att regeringen före årets slut kommer att ge besked om hur det blir med kommande regionbildningar och Jämtland och Härjedalens del i detta.

Ann-Marie Johansson hoppas att det under sommaren blir klart med en ny regiondirektör.

Det är hon som, efter samråd med övriga ledamöter i Region Jämtland Härjedalens styrelse, utser den nya regiondirektören.

Läs mer:

Björn Eriksson lämnar jobbet som regiondirektör

Regiondirektören: Bättre att vara med i en storregion än att stå utanför

Regionledningen bjöd in till samtal om storregion

Regionledningen bjude in näringslivet till samtal om storregion

Mer läsning

Annons