Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hoppet lever för Frösö LVM-hem

/

Statens institutionsstyrelse, SIS, ska ta fram siffror på hur mycket myndigheten tjänar på att lägga ner Frösö LVM-hem jämfört med andra likvärdiga institutioner i Sverige.

Annons

– Det känns som om det finns en strimma av hopp om att kunna rädda Frösö LVM-hem. Det är en liten framgång, säger Kjell Midbjer, fackombud på Seko.

I onsdags hölls förhandlingar mellan SIS och facken – Seko, Saco och SSR. Det finns inget annat förslag än att lägga ner Frösö LVM-hem. Däremot kom parterna fram till att SIS ska ta fram siffror på hur mycket myndigheten sparar på att lägga ner Frösö behandlingshem jämfört med andra likvärdiga institutioner i Sverige.

– Vi har köpt oss tid. Det återstår att se om vi har fått en lång eller kort tidsfrist. Personalen hos oss har rätt till att beslutet fattas med rätt bakgrund, säger Midbjer.

När siffrorna är tillgängliga ska arbetsgivare och fack tillsammans analysera resultatet.

– Alla är överens om att SIS behöver spara. Men det är konstigt att de inte genomlyser hela verksamheten och tar ett helhetsgrepp i stället för att bara göra styckevisa ingrepp, säger Kjell Midbjer.

Mer läsning

Annons