Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hur tänker ni fira Valborg i kväll?

/
  • Solbadare i Badhusparken, från vänster Emma Jacobsson, 20 år, Åre, Desirée Lindström, 22 år, Brunflo, Line Johansson, 21 år, Östersund, Cicci Lundberg, 20 år, Hult, Småland, Veronica Nilsson, 21 år, Östersund, och Malin Wiberg, 20 år, Öland. De fyra sistnämnda har säsongsarbetat i Storlien och en del av dem ska hemåt som Cicci som ska åka till Småland på lördag. Innan dess blir det några lugn dagar med pojkvännen i Storlien.Malin är på väg till Stockholm för att där träffa nya arbetskamraterna på skärgårdsön Grinda.Emma och Desirée använder också ledigheten för att resa, Emma till Stockholm och Desirée till Umeå. Medan Line och Veronica stannar hemma för att umgås med familj och pojkvän.
  • Karin Bergkvist, 22 år, och Josefin Grande, 23 år, tycker att Valborg inte är så speciellt att fira, men det är ett tillfälle att umgås med släkt och vänner.– Än så länge har jag inte så mycket planer. En kompis fyller år så vi ska fira henne. Sen ska vi väl käka och grilla. Vi är en ganska stor kompiskrets så vi blir rätt många, säger Josefin Grande som bor i Östersund.– Och jag ska käka med min kille, som är Josefins lillebor, och hans föräldrar. Sen kanske vi ska kanske på samma fest som Josefin, säger Karin Bergkvist.
  • 19-årige Tim Siebrand från Hegled, Orrviken, och 18-årige Fredrik Östman planerar en lugn Valborg.– Jag ska ta det lugnt, plugga lite körkortsteori. Förra året var jag ute och röjde, det känns bra att ta det lugnt i år, säger Tim Siebrand.Är Valborg ett tillfälle för fest?– Det är ju roligt att folk vill vara ute och fira. Det är för mycket ungt folk som håller på bara, säger Fredrik Östman.

Annons

I dag byggs Valborgsbrasan upp i Badhusparken och klockan 21 tänds elden. ÖP gick runt i parken och frågade några personer vad de ska göra på Valborgsmässoafton.

Mer läsning

Annons