Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Iskall beställningskupp sprack när tjuven överraskades

/
  • Hjullastaren, lastbilen och fyrhjulningarna återfanns på en parkering i Odenskog.– En fräckt kuppförsök, konstaterar Lars-Åke Isaksson, en av ägarna till Motorhuset.– Genom en telefon- och radiokedja med åkerifolk hade vi inom 30 minuter kontakt med många chaufförer i ett stort område i och utanför Östersund och som spanade efter lastbilen, berättar åkeriägaren Karl-Evert Green till höger.Foto: Denny Calvo

Tjuven var i full färd med att lasta flera stulna sex- och fyrhjulningar på en parkering i Odenskog när han upptäcktes och flydde. Men efter en två timmar dramatisk polisjakt greps gärningsmannen.

Annons

Polisjakten genom centrala Östersund på fredagseftermiddagen föregicks av två fordonsstölder, och som sedan användes i en större kupp mot Motorhuset i Odenskog.

lastbil från DHL i Lugnvik medan chauffören var och åt. Lastbilen stod på rad tillsammans med fyra andra lastbilar på inhägnat område, när tjuven slog till. När chauffören kom ut var lastbilen borta. Polisen larmades vid 14-tiden. Samtidigt som personal från DHL åkte ut och sökte efter lastbilen.

– Genom en telefon- och radiokedja med åkerifolk hade vi inom 30 minuter kontakt med många chaufförer i ett stort område i och utanför Östersund och som spanade efter lastbilen, berättar åkeriägaren Karl-Evert Green.

chauffören till den stulna lastbilen som själv hittade lastbilen. Den återfanns vid Samhalls byggnad i Odenskog vid tvåtiden på eftermiddagen, och där fanns också tjuven, som flydde först till fots och sedan på cykel när han upptäckts i färd med att lasta upp tre stora lådor fyrhjulingar som stulits från Motorhuset på andra sidan gatan. Med en hjullastare som i sin tur var stulen från bygget vid ICA Maxi, hade han bara kört in och hämtat lådorna med fyrhjulingarna. Efter upptäckten på parkeringen i Odenskog vidtog en dramatisk jakt. Men klockan 15.56 kunde mannen gripas av polispatrull på Odenskogsvägen 42.

– Gripandet gick lugnt tillväga och vår insats var över på cirka två timmar, säger vakthavande polisbefäl, Camilla Leoson.

och totalt fem polisbilar deltog jakten tillsammans polishelikopter när man söktes mannen söktes på Söder i Östersund.

– Vi var lite efter ett tag när han försvann på cykel, men vi hade ett jättebra samarbete med patrullerna. Vi fick in många vittnesmål från allmänheten, som blev extra observanta när polishelikoptern stod och hovrade över Söder.

Den gripna mannen misstänks för en rad brott som tillgrepp av lastbilen, stöld av hjullastare, stöld av cykel, stöld av fyrhjulingarna och rån alternativt misshandel. Mannen som är i 45-årsåldern är inte hemmahörande i länet, är sedan tidigare känd av polisen Han är dessutom misstänkt för ringa narkotikabrott eftersom han var påverkad av något när han greps.

Mer läsning

Annons