Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

– Jag har blivit utsatt för övergrepp

/

Eva har polisanmält flera socialhandläggare för tjänstefel. Hon menar att de inte varit objektiva i utredningarna om hennes barn.

Annons

Eva, som egentligen heter något annat, flydde från sin sambo och sökte skydd på ett hem för vård och boende med sina barn.

– Jag och barnen blev misshandlade under många år, säger Eva.

I samband med att Eva bodde på det skyddade boendet började socialförvaltningen utreda vilken situation barnen levde i.

– Jag har utsatts för nya övergrepp, nu av socialtjänsten, hävdar Eva.

– De har inte förmågan att vara objektiva, menar hon.

ett exempel på det. I en av utredningarna noteras att det inkommit en anmälan mot Eva om att barn far illa. Genom brevinkastet i Evas ytterdörren ska anmälaren ha sett matrester och gamla blöjor på golvet.

Jessica Rundberg från kvinnojouren var där strax därefter och såg inga blöjor eller mat på golvet. Hennes ut- talande finns inte med i utredningen.

är att ett av barnens uttalanden inte syns i utredningen. Eva var inte i närheten när ett av barnen gick fram till en socialhandläggare och ville berätta om den misshandel som denne utsatts för. Först efter Evas påtryckningar togs det med i utredningen.

Eva tycker också att det är märkligt att handläggarna inte har talat med henne på telefon innan utredningen avslutades.

Hon bad också att få frågor faxade till sig när hon bodde på kvinnojouren. Det hon fick var en bild på en triangel med text om barns behov.

– Det var inga frågor, men jag skrev ett svar med allt jag kunde komma på, säger Eva.

Hon har nu polisanmält flera tjänstemän på socialförvaltningen. I sin polisanmälan skriver hon bland annat att det i förvaltningens journal- anteckningar förekommer en rad fel, osanna uppgifter och att centrala uppgifter utelämnats.

– Min förre sambo har använt utredningarna emot mig i vårdnadstvisten. Det är därför det är så viktigt att de är gjorda på ett rättvist och objektivt sätt, säger Eva.

Mer läsning

Annons