Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Katastrofläge på sjukhusmottagning: "Kan inte längre garantera säkerheten"

I ett brev till regionledningen beskriver enhetschefen för öron-, näsa-, och halsmottagningen på Östersunds sjukhus den rådande situationen som ett katastrofläge. Man ska inte längre kunna garantera den medicinska säkerheten för patienterna.

Annons

I brevet framgår det att man i tre års tid försökt påtala problemen. Senast i juni förra året ska man ha lagt fram ett antal åtgärdsförslag till hälso- och sjukvårdsledningen inom regionen, men inte fått gehör.

Läs även: [+] Snart kan det bli ny operationssal på Campus – ska korta ned vårdköerna

I brevet skriver enhetschefen att man nu har "hamnat i den situation vi beskrev, där ÖNHverksamheten kommer att halta ännu mer och kosta mellan 5-7 miljoner kr per år i ökade riks & regionkostnader."

Man ser "stora svårigheter att utbilda specialister" och till och med patientsäkerheten ska vara hotad.

"Specialistläkargruppen och jag som enhetschef kan inte längre garantera den medicinska säkerheten för våra patienter" heter det i brevet.

Enligt P4 Jämtland ska väntetiderna på operationer vara upp till två år långa, och ett möte med sjukvårdsledningen och enhetschefen ska vara inplanerat till tisdag denna vecka.

  Det är ett väldigt allvarligt uttalande som vi tar på största allvar, säger Lisbet Gibson, hälso- och sjukvårdsdirektör i Region Jämtland Härjedalen, till P4 Jämtland.

------

Läs mer:

[+] Emanuel fick vänta i åtta månader – på en operation som tar en kvart

DEBATT: V: Privata bolag tjänar på att regionen anlitar stafettpersonal – inte skattebetalarna

Mer läsning

Annons