Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kommunalrådet om brandruinen i Brunflo: ”Bra idé att städa upp tillsammans”

Anders Edvinsson (S) bor i Brunflo och välkomnar förslaget att ortsborna gemensamt städar upp brandtomten Ragnarök vid genomfarten. ”Räck upp handen ni som kan hjälpa till och kontakta mig”, säger han.

Annons

Anders Edvinsson (S), Brunflo.

Anders Edvinsson är kommunalråd i Östersund och åker varje dag förbi de övergivna brandruinerna efter restaurang Ragnarök. Också han har funderat över vad som ska hända med tomten.

– Naturligtvis. Men jag har gått och väntat på det rättsliga utfallet.

När det nu ser ut att vara klart; Räddningstjänsten frias från skadeståndskravet efter att hela huset brann ned, och pengar saknas hos den branddrabbade fastighetsägaren, ja då tycker Anders Edvinsson att juristen Mats El Kotts idé är bra.

Han föreslår att folk med maskiner och kunskap om tomtsanering hjälps åt att städa upp och att pengar till drivmedel och annat samlas ihop på orten i en så kallad crowdfunding. Och han får fullt stöd av Anders Edvinsson.

–Se detta som min uppmaning till alla människor med maskinella resurser som tycker det skulle vara kul att hjälpa till. De kan kontakta mig, säger han och tillägger att det kanske kan leda till att städpatrullen får lust att fortsätta längs hela genomfarten i Brunflo.

– Och de som bor här och som tycker det ser illa ut får en chans att förbättra Brunflo, säger han om insamlingen och med en blinkning mot det gnäll som ibland tar över konstruktiv handling.

För flera år sedan fanns ett EU–projekt som fick namnet Brunflo Framtid. Mycket kom att handla om att "snygga upp” miljön och en bruttolista med massor av idéer har sedan dess legat och väntat på att någon ideell förening ska söka de EU–pengar som krävs.

– Många frågar vad som hände med den listan men det krävs ju någon förening för att söka medel, säger Anders Edvinsson och menar att det kanske nu går att komma runt den EU–byråkratin på ett snabbare sätt.

Genom att med gemensamma krafter börja med att röja bort brandresterna och fylla igen hålet efter Ragnarök.

– Det är otroligt mycket vi kan göra gemensamt. Och nu när läget är fastlåst efter branden och man inte kan lägga skulden på den ena eller andra så tycker jag Mats El Kotts idé är mycket bra.

Läs också: Nu startar projektet om Brunflos framtid

Därför är Ragnaröks ruiner kvar

Insändare: Varför görs inget åt ruinerna efter Ragnarök?

Mer läsning

Annons