Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kommunen svarar Linn Lund om kritiken: "Vi avvisar inga personer när vädret kan leda till skador"

/

Östersunds kommunalråd Anders Edvinsson (S) beklagar den inträffade situationen med 45-åringen som förfrös händerna. Däremot ska det enligt uppgifter till honom ha funnits plats på kommunens akutboende Björkebo när händelsen ägde rum.

Annons

Socialförvaltningen på Östersunds kommun skickade i går eftermiddag ut en kommentar kring fallet med den hemlöse mannen i Östersund. De skriver: Östersunds kommun beklagar denna förfärliga händelse. När det gäller vårt akutboende så har det funnit lediga platser under den aktuella tiden. Skulle boendet vara fullbelagt så avvisar vi inga personer när vädret kan leda till skador. Akutboendet är öppet årets alla dagar från 21.30-08.00. Man kan själv ta direktkontakt med boendet om man står utan övernattningsmöjligheter. Det behövs alltså inga särskilda beslut eller någon planering från socialtjänstens sida för övernattningen".

Kommunalrådet Anders Edvinsson har varit engagerad i frågan kring härbärgen i Östersund, men fallet med den köldskadade mannen kan han inte kommentera närmare.

– För det första känner jag inte till fallet närmare, och dessutom råder det sekretess kring enskilda ärenden. Den enda uppgift jag har är att det ska ha funnits plats på kommunens akutboende vid det aktuella tillfället, men att man måste söka upp det själv. På Björkebo är alla oavsett härkomst välkomna, och det är nästan aldrig fullt enligt uppgifter till mig, säger Anders Edvinsson.

Vet du om missbrukare måste vara nyktra för att få övernatta där?

– De exakta ordningsreglerna kring akutboendet känner jag inte till, utan det får du kolla upp med socialförvaltningen, säger Anders Edvinsson.

Läs mer: Linn Lund besviken på Östersunds politiker: – Ska ni låta folk förfrysa sig

Läs också:

Edvinsson (S) ser risk att det uppstår tältläger

Kyrkans härbärge öppnar igen

Nu är härbärget stängt

Läser du ofta nyheter i din mobiltelefon? Ladda ner ÖP:s nya app här, till Iphone eller till Android !

Mer läsning

Annons