Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kommunen torrlägger bilträff

/

Kommunen vill inte ge bilträffen Springmeet i maj alkoholtillstånd.

Annons

– Folk kommer att dricka alkohol i alla fall. Då måste det vara bättre att dricka under ordnade former med vakter, säger arrangören Sandra Ottosson.

Springmeet är ett stort arrangemang. I fjol kom runt 2 000 personer från olika delar av Sverige och Norge till Östersund.

Det är SHRA i Östersund och Jämtlands veteranbilsklubb som arrangerar bilträffen den 23 maj. På dagen håller de till på Optand flygfält med marknad och veteranbilsutställning. På kvällen har de en crusing på Rådhusgatan och i Österängsparken kommer ett band att spela. De har också fått tillstånd att sätta upp ett tält där. Tanken var att en krögare från Ragunda skulle ha alkoholservering. Men bilträffen får inget alkoholtillstånd pågrund av krögaren.

– Senaste argumentet var att krögaren betalade sin skatt två dagar för sent, berättar Sandra Ottosson.

Restaurangägaren som Springmeet engagerat anordnar bland annat Diggiloo. Han har nyligen fått tillstånd att ha ett öltält i Gävle helgen efter Springmeet.

– Östersunds kommun säger att Gävle inte gjort en riktig bedömning, säger hon.

En annan orsak är att arrangörerna var sena med sin ansökan.

– Papprena blev försenade på en annan avdelning inom kommunen. De fanns inte papper på kommunen när vi sökte tillstånd att använda Österängsparken, säger Sandra Ottosson.

De skulle dock få använda krögare i Östersund som är godkända. Men ingen av krögarna som arrangörerna pratar med ville ställa upp med kort varsel.

– Det är jättetråkigt när vi försöker göra allt för att det ska bli ett lyckat arrangemang. Vi kommer att tappa besökare. Östersunds kommun har dåligt rykte bland andra kommuner och bland krögare, säger hon.

Kommunen hänvisar till att arrangörerna var sena.

– De var ute i ett sent skede. I och med det skulle de få använda entreprenörer från Östersund som är godkända av kommun och har fått en vandelsprövning . Då skulle vi ha sparat tid och de skulle få ansökan beviljad, säger Maria Stenlund, alkoholhandläggare hos kommunen.

Hon vill inte ge krögaren från Ragunda tillstånd.

– Nej, vi inte tyckte inte det efter en snabbkoll med skattemyndigheten och polisen. Jag kan inte gå in på varför inte bolaget fick tillstånd på grund av sekretess, säger Maria Stenlund, alkoholhandläggare vid kommunen.

 

Mer läsning

Annons