Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kyrkan bygger nytt församlingshus för 68 miljoner – beslutet klubbat

Östersunds församling har beslutat att bygga ett Församlingens Hus vid Stora kyrkan i Östersund. Politikerna var dock inte eniga när byggärendet togs upp på ett extra insatt kyrkofullmäktige under söndagen.

Annons

Margareta Winberg (S), Östersund.

Christer Siwertsson (M) Östersund.

För ett par veckor sedan sköts beslutet om Församlingens Hus upp. Partierna Borgligt alternativ och Centern motsatte sig byggplanerna.

– Vi är väldigt tveksamma till de här byggplanerna. Det är medlemmarnas pengar det handlar om och vi måste ta reda på vad de tycker. Är det verkligen rimligt att ta nästan 70 miljoner av medlemmarnas pengar och bränna dem på en kåk, sade Christer Siwertsson (BA) efter mötet 19 november.

Men under söndagens fullmäktige beslutades alltså att byggprojektet ska bli verklighet.

– Beslutet röstaded igenom med en votering där drygt två tredjedelar av fullmäktigeledamöterna röstade för, och delar av den borgerliga gruppen röstade emot, säger kyrkorådets ordförande Margareta Winberg (S) i en presskommentar.

Byggnaden som kyrkan planerar för ska ligga vid Stora kyrkan och beräknas kosta 68 miljoner kronor. Den ska innehålla lokaler för "anställda, barn, ungdomar, körer, församlingsbor och många andra" beskriver församlingen.

Margareta Winberg är nöjd med att beslutet är taget.

– Som socialdemokrat är jag glad och stolt över att vi har gått i täten och orkat fatta ett beslut om en viktig fråga som stått på dagordningen imer än ett decennium, säger kyrkorådets ordförande Margareta Winberg (S) i en presskommentar.

Läs mer:

Kyrkans nya miljonbygge läggs på is

Mer läsning

Annons