Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Länsstyrelsen får kritik av JO – tillsatte fel ledamot i älgförvaltning: "Vi har gjort fel"

På grund av ett missförstånd mellan Länsstyrelsen och Jägarnas riksförbund tillsattes fel ledamot i älgförvaltningsgruppen. En överklagan om att ändra beslutet inkom, men hanterades inte riktigt av Länsstyrelsen, som nu får kritik av justitieombudsmannen.

Annons

Jon Paulsson är chefjurist på samhällsenheten vid Länsstyrelsen. Han säger så här om ärendet, som startade i slutet av 2014:

– Vi skickade ut förslag på ledamöter till de olika organisationerna. Jägarnas riksförbund hade fått sin remiss men inte svarat då de trodde deras representant redan satt och skulle vara deras förlag. En annan person tillsattes och jägarförbundet begärde att vi skulle ändra det.

Något som inte hände. I stället för att skicka ärendet till domstol för överprövning skickade man ett mail till förbundet och förklarade orsaken till missförståndet.

– Det blev fel, så ska man inte göra. Är det en begäran om ändring ska vi ta det som ett överklagande. Ibland är det svårt att bedöma huruvida skrivelser som är en missnöjesyttring ska betraktas som ett överklagande men i det här fallet skulle vi givetvis ha sett att det var så, säger Jon Paulsson.

Mer läsning

Annons